24. dubna 2017 • 13:01

Hokejisté Zlína začali suchou přípravu i s novou posilou Noskem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Zlína začali po měsíční přestávce se suchou přípravou, do které se z nových posil zapojili David Nosek, Tomáš Valenta a Pavel Sedláček. Šestatřicetiletý Nosek už před deseti dny podepsal ve Zlíně víceletou smlouvu, obránce Valenta se po roce vrací ze Zvolena a Sedláček působil v závěru uplynulé sezony ve druholigovém Šumperku. Z juniorky se do přípravy zapojili také obránce Martin Padrnos, útočníci Jan Václavek a Štěpán Fryšara.


Ze Zlína odchází slovenský obránce Oldřich Kotvan a útočník Robert Říčka, kteří se rozhodli změnit působiště. Novou smlouvu podepsal dále obránce Oldřich Horák. Zatím není jistý další osud útočníků Petra Holíka, který se chystá zamířit do KHL, a Robertse Burkartse.

"Zatím nemáme o Holíkovi z ruské strany žádné informace. Jsme připraveni na obě varianty - s Holíkem i bez něj. Další působení Burkartse budeme řešit až po mistrovství světa," řekl na setkání s novináři sportovní manažer klubu Jiří Šolc. S největší pravděpodobností ukončí aktivní kariéru pětatřicetiletý obránce Miroslav Blaťák. "Jasno o jeho osudu bude příští týden," dodal Šolc.

První trénink na ploše hokejové haly měl lehký charakter. "Hráče jsme po delší přestávce zapracovali do přípravy. Úvodní týden máme připraveny vstupní testy, chceme získat obrázek o fyzické připravenosti hráčů. Do přípravy zařadíme moderní trendy, zaměříme se na silově-dynamické prvky. Můj trenérský kolega Martin Hamrlík čerpá řadu informací od bratra Romana ze zámoří," řekl trenér Robert Svoboda.

V průběhu deseti týdnů suché přípravy neplánujeme žádné soustředění. Po pěti týdnech dostanou hráči sedm dní na regeneraci a po třítýdenní letní dovolené se pak sejdou k přípravě na ledě 24. července. V rámci ní se chtějí utkat s moravskými týmy a Slovanem Bratislava. V polovině srpna budou startovat na turnaji v Přerově i za účasti Slavie Praha a účastníka EBEL ligy Znojma.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud