26. dubna 2017 • 22:49

Mach získal s Budějovicemi sedmý titul, letošní je nejcennější

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Před deseti lety získal volejbalista Radek Mach s Českými Budějovicemi svůj první titul a dnes se reprezentační blokař radoval ve stejném dresu už posedmé. K výhře nad Kladnem pomohl svými zkušenostmi a spolehlivým útokem.


"Před takovou kulisou se to nedá neuhrát," řekl dvaatřicetiletý, 206 centimetrů vysoký Mach spolupracovnici ČTK. Na konci šestého finále se výraznou měrou nad sítí i na podání podílel na úspěšné koncovce. "Už nám docházely síly, tak jsme si pomohli středem, abychom ulevili těm, co to táhli většinu zápasu," řekl.

Mach, přezdívaný Žíla, je ze současného týmu jediný, kdo se radoval z mistrovského titulu sedmkrát. "Každý je jiný," uvedl, ale po chvilce zamyšlení a vzhledem k vývoji právě skončené sezony dodal: "Po tom, co by si o nás po Vánocích nikdo neopřel ani kolo, tak je tenhle titul opravdu asi nejcennější."

Mach dosáhl s Jihostrojem na posledním sedm titulů, současný trenér týmu René Dvořák byl na palubovce v roli hráče při dvou prvních. "Byla to náročná série, ale každý zápas jsme odehráli výborně, neměli jsme vlastně žádné velké zaváhání," pochválil Dvořák mužstvo po výhře v sérii 4:2 na zápasy. "Hrál se výborný volejbal, nejlepší výkon sezony jsme předvedli v posledním utkání před skvělými diváky."

Smečař Jan Kuliha podobně jako Mach vyzdvihl především diváky. "Díky nim to šlo vlastně samo. Přál bych takovou atmosféru každému," řekl.

Výborný zápas odehrál nahrávač a kapitán Filip Habr a v dresu Jihostroje slavil titul už potřetí. "Jsem rád, že jsme to dohráli před domácím publikem. To se mi nikdy nepovedlo, byl to můj sen. Strašně mi na tom záleželo, chtěl jsem, aby se tady na mě vzpomínalo dobře," řekl a prozradil, že v týmu končí a chce odejít do zahraničí.

Habr nejspíše nebude jedinou oporou, která po sezoně z mistrovského celku odejde. "Hráčů, kteří u nás nemají podepsanou smlouvu na další rok, je hodně, některým smlouva končí a jednání s nimi jsme ještě nezačali. Čekali jsme na konec finále," řekl manažer Stanislav Pochop, který se jako hráč podílel na třech titulech. Na zlaté éře nejúspěšnějšího českého klubu mají v posledních letech podíl i Petr Michálek či Tomáš Fila.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud