29. dubna 2017 • 12:52

Prostějov má po debaklu v Pardubicích jistý sestup z druhé ligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Prostějova prohráli v Pardubicích 0:5 a po roce se z druhé ligy vrátí do MSFL. Pět kol před koncem mají na posledním místě nesmazatelnou ztrátu 16 bodů na příčky zajišťující záchranu. Na opačném konci tabulky Opava vítězstvím 2:1 na hřišti Táborska oddálila postup Olomouce.


O výhře Pardubic rozhodl dvěma góly Petráň, který otevřel skóre střelou z dálky v první minutě. Po devíti minutách hry už domácí vedli 3:0, když se prosadili i Jeřábek s Fouskem. Mizerný vstup do utkání odnesl střídáním brankář Prostějova Neoral, ale ani jeho nástupce Halouska si nevedl o moc lépe. V 36. minutě ho překonal Kudrna a vzápětí Petráň.

Na zbývající sestupové příčce jsou patnácté Vítkovice, které však díky výhře 1:0 nad Ústím nad Labem snížily náskok čtrnáctého Sokolova na jediný bod. Třináctý Frýdek-Místek a dvanáctý Třinec dělí před nedělním derby od pásma sestupu shodně tři body.

Opava nastoupila k utkání proti Táborsku s vědomím, že pokud nezaboduje, bude mít Olomouc jistý postup. Naděje Sigmy ale vzaly za své, protože ve 29. minutě poslal pohárového finalistu do vedení Hrabina a v 55. minutě přidal z penalty pojistku Schaffartzik. Jihočeši stihli pouze v závěru snížit Dordevičem.

Olomouc má však postup stále ve svých rukou, protože pět kol před koncem ji od druhé Ostravy dělí osm a od třetí Opavy třináct bodů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud