29. dubna 2017 • 23:25

Pilař byl rád, že dostal šanci nastoupit i na domácím stadionu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Téměř dva roky nemohl zasáhnout do fotbalového utkání kvůli vleklému zranění kolena. Až minulou neděli odehrál plzeňský záložník Václav Pilař posledních 21 minut duelu na Spartě (0:2). O tři minuty více si připsal v dnešním vítězném duelu s Duklou a byl rád, že dostal šanci znovu se předvést plzeňským fanouškům.


"Bylo to krásné vrátit se a děkuju, že mi Plzeň zase dala šanci vyběhnout i doma. Diváci byli skvělí a já jim děkuju za to, jak mě tady přivítali. Podařilo se to, že jsem tam šel, když jsme vedli 2:0, na Spartě to bylo naopak. Hlavně díky klukům, dnes jsme předvedli výborný první poločas a pak už jsme to nějak dohráli," uvedl Pilař, který se ještě vrátil k porážce na Letné.

"Po Spartě jsme si řekli, že musíme být obětavější v soubojích. Minulý ten nám přišlo, že jsme do toho nedali to, co bylo potřeba. Sparta do toho dala bohužel víc," přiznal a o to více vyzdvihoval hru Plzně proti Dukle. "Výborný výkon celého mužstva i individualit, Milan Petržela zahrál skvěle. Takhle bychom chtěli hrát."

Pro plzeňské fotbalisty byla příprava na duel s Duklou obtížná, v hlavě měli tragickou smrt bývalého spoluhráče Františka Rajtorala, který spáchal v Turecku sebevraždu. "Je hrozné, co se stalo. Byli a jsme z toho pořád smutní. Při tom tleskání se to všem vybavilo, nebylo to pro nás lehké. Klobouk dolů před tím, jak jsme se semkli a hráli i pro Frantu," řekl osmadvacetiletý záložník.

Během svého pobytu na hřišti předvedl několik klasických úniků po lajně a vypracovával šance pro spoluhráče. "Měl jsem pokyny udržet balon, protože v druhém poločase to bylo hodně otevřené, Dukla chodila do brejků. Je dobře, že žádné nevyužila a dohráli jsme to na 2:0. Mohli jsme ale samozřejmě nějakou šanci využít," poznamenal s tím, že musí po dlouhé pauze stále pracovat na své kondici.

"Jsem po zranění a někdy nejde si přidávat, musím také poslouchat své koleno. Dělám pro to vše, aby se moje kondice zlepšovala. Je strašně důležitá, podle toho se pak cítíte v zápase. Přijde na vás balon a když nejste v kondici, nemáte třeba sílu jít jeden na jednoho. Soustředím se na to a doufám, že to půjde ještě víc dopředu," podotkl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud