30. dubna 2017 • 16:31

Astana na Scarponiho počest pojede Giro jen v osmi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Cyklistický tým Astana na počest zesnulého Michele Scarponiho absolvuje Giro d'Italia jen v osmi jezdcích. Šéf stáje Alexandr Vinokurov dnes oznámil, že místo sedmatřicetiletého Itala, který zemřel před týdnem při dopravní nehodě, zůstane neobsazené.


Scarponi měl být na jubilejním stém Giru lídrem Astany. Původně tato role patřila Fabiu Aruovi, jenže ten si poranil koleno a ze sestavy na úvodní Grand Tour sezony vypadl. Kazašský tým se při zveřejnění nominace rozhodl jen pro osm jezdců místo tradičních devíti.

"Michele bude každý den Gira s námi. Pojedeme tak, abychom mu prokázali čest, a budeme bojovat a smát se, tak jak nás to naučil," řekl Vinokurov. "Měl být našim lídrem na Giru a proto jsme se rozhodli, že za něj nebude žádný náhradník. Michelovo číslo zůstane volné. Věřím, že to organizátoři i celá cyklistická rodina pochopí," doplnil.

Scarponi právě Giro d'Italia v roce 2011 vyhrál. Zemřel v sobotu 22. dubna na následky těžkých zranění z čelní srážky s nákladním vozem při tréninku. Pohřben byl o tři dny později v cyklistickém dresu.

Giro začne 5. května na Sardinii. Novým lídrem Astany bude Dario Cataldo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud