25. června 2017 • 09:44

Příští cyklistický šampionát zorganizuje Kreuzigerova manželka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Společné mistrovství České republiky a Slovenska v silniční cyklistice příští rok budou hostit Plzeň a Karlovy Vary a jeho organizaci bude mít na starost manželka Romana Kreuzigera.


"Věřím, že se nám povede naplnit očekávání závodníků i diváků a že to bude pěkná akce na úrovni. A pokud se nám povede přitáhnout děti k cyklistice a sportu, bude to skvělý bonus," uvedla Michaela Kreuzigerová na webu cyklistického svazu během letošního šampionátu v Žiaru nad Hronom.

Závod s hromadným startem bude v Plzni, časovka se pojede v Karlových Varech. "Chtěli jsme, aby to bylo atraktivní a lázeňské město ukázalo své krásy. Jezdil se tu oblíbený závod Praha-Vary-Praha a teď sem tu tradici časovkou aspoň částečně vracíme," řekla Kreuzigerová. Trasy konzultovala i se svým mužem, který dnes v Žiaru obhajuje loňský titul v závodu s hromadným startem.

Přípravy šampionátu musí zvládat společně s péčí o dvě dcerky - tříletou Viktorku a Annu, která se narodila letos v dubnu. "Je to náročné a asi ještě bude. Snažila jsem se co nejvíce záležitostí stihnout před porodem, řeším všechno už od prosince. Tehdy jsem začala řešit trasu, jestli by mi ji vůbec povolili, začala jsem v podstatě teprve zjišťovat, co to všechno obnáší a jestli jsem vůbec schopná celou akci zorganizovat," uvedla Kreuzigerová.

ura

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud