21. července 2017 • 18:19

Pětibojaři Kuf a Svoboda jsou ve finále mistrovství Evropy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Moderní pětibojaři Jan Kuf a David Svoboda postoupili na mistrovství Evropy v Minsku do nedělního finále. Obhájce titulu Kuf byl v kvalifikační skupině B desátý, olympijský vítěz Svoboda v "áčku" čtrnáctý. Neuspěli David Kindl ani čerstvý evropský šampion ze štafety Ondřej Polívka.


Kuf i Svoboda si umístěním v první patnáctce zajistili přímý postup, zbylých šest finalistů určil počet získaných bodů. Kindl zaostal za posledním postupovým místem o 22 bodů, Polívkovi po nevydařeném šermu chybělo 60 bodů. Navíc ho po středeční zlaté štafetě trápila bolavá achilovka.

"Ondra se snažil držet tu koncepci, kterou na šermu držel ve štafetě, ale bohužel to dneska nevyšlo," řekl v tiskové zprávě reprezentační trenér Jakub Kučera. "Zvenku to vypadalo, že byl trochu pasivnější a defenzivnější, než by bylo potřeba. Letos to byla Ondrova čtvrtá kvalifikace, tohle byla vlastně jeho první chyba. Bohužel ho to stálo postup," dodal.

Kuf naopak v šermu zazářil a v závěrečné kombinaci běhu se střelbou mohl šetřit síly. Svoboda zase zaznamenal svůj nejlepší letošní plavecký výkon. "Oba kluci pošetřili síly. Myslím, že na nedělním finále se dnešní závodění nepodepíše," uvedl Kučera.

V sobotním finále žen bude startovat Natálie Dianová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud