25. července 2017 • 08:48

Bek Dumoulin spojil svou budoucnost s Pittsburghem do roku 2023

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Obránce Brian Dumoulin vyřešil krátce před slyšením u arbitráže v Torontu svou budoucnost v NHL. S Pittsburghem, za který dosud hrál, uzavřel jako chráněný volný hráč šestiletý kontrakt na celkem 24,6 milionu dolarů (přes 550 milionů korun). V průměru si tak pětadvacetiletý Američan vydělá 4,1 milionu ročně.


"Jsem rád, že jsme nemuseli podstupovat proces arbitráže. Místo toho jsme se dohodli na smlouvě, u níž si myslím, že je dobrá pro obě strany," řekl Dumoulin deníku Pittsburgh Post-Gazette.

Dumoulina si jako celkově 51. hráče draftu 2009 vybrala do NHL Carolina, ale za Hurricanes nikdy nehrál a byl vyměněn do Pittsburghu. V prvních dvou sezonách v lize nasbíral dohromady jen 19 startů včetně play off, ale při posledních dvou ročnících, jež skončily pro Tučňáky ziskem Stanley Cupu, už patřil ke stabilním pilířům defenzivy.

V minulé sezoně nastoupil Dumoulin k 70 utkáním základní části a připsal si 15 bodů za gól a 14 asistencí. Dalších šest bodů (1+5) přidal během 25 bitev vyřazovacích bojů, v nichž byl herně nejvytíženějším hráčem týmu. "Je pro nás důležitým hráčem. A je jen dobře, že s námi bude tak dlouho," pochvaloval si dohodu generální manažer klubu Jim Rutherford.

Celkem má Dumoulin na kontě v základní části 163 utkání a 33 bodů (2+31). V 54 duelech play off má bilanci 14 bodů za tři góly a 11 asistencí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud