24. září 2017 • 13:04

Parker po výhře nad Furyho bratrancem uhájil titul WBO

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Novozélandský boxer Joseph Parker obhájil v Manchesteru titul profesionálního mistra světa v těžké váze podle organizace WBO. O jeho pás usiloval Hughie Fury, bratranec bývalého šampiona Tysona Furyho, v domácím prostředí ale odešel britský vyzyvatel poražen. Dva ze tří rozhodčích viděli jako vítěze úřadujícího šampiona, zbývající arbitr vyhodnotil zápas jako nerozhodný.


"Byl to těsný souboj, ale cítil jsem, že jsem vyhrál," řekl pětadvacetiletý Parker. Jeho o dva roky mladší soupeř, v jehož realizačním týmu u ringu nechyběl slavnější příbuzný Tyson, inkasoval v 21. utkání premiérovou porážku a byl s výrokem rozhodčích hodně nespokojený. "Upřímně, jsem znechucený. Ten výsledek není správný. Domníval jsem se, že to bude stačit (na výhru), nevím, co se stalo s rozhodčími," řekl.

Parker naproti tomu zůstal i v 24. duelu mezi profesionály neporažen. Mistrovský pás získal v prosinci po výhře nad Mexičanem Andym Ruizem; titul byl tehdy volný poté, co se jej kvůli osobním problémům a závislosti vzdal Tyson Fury necelý rok po nečekaném vítězství nad Vladimirem Kličkem. V květnu Parker obhájil titul proti Razvanu Cojanuovi z Rumunska.

Nyní přichází v úvahu jeho možný souboj s Britem Anthonym Joshuou, mistrem světa WBA a IBF. Podle Parkerova promotéra by se mohl odehrát v příštím létě. Olympijský vítěz z Londýna 2012 Joshua bude v říjnu obhajovat titul IBF proti Bulharovi Kubratu Pulevovi a čekatelem na boj o titul WBA je také kubánský vyzyvatel Luis Ortiz.

"Touhle výhrou se mi otevírají možnosti na velký zápas. Ale já se nestarám o to, proti komu budu boxovat příště. Ať je to kdokoliv," řekl Parker.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud