20. října 2017 • 21:50

Cítil jsem se slušně, řekl po prvním zápase po půl roce Kindl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Premiéru v dresu Plzně si odbyl v dnešním duelu na ledě Třince hokejový obránce Jakub Kindl, který musel se svými spoluhráči strávit ve šlágru 15. kola extraligy porážku s Oceláři 2:3 v prodloužení. Třicetiletý zadák od posledního vystoupení v dresu Floridy v NHL sehrál první utkání po půl roce a cítil se celkem dobře.


"Čekání bylo dlouhé, ale natrénováno mám docela dost. Abych řekl pravdu, myslel jsem si, že to bude mnohem horší, ale na ledě jsem se cítil velice slušně," uvedl po utkání Kindl, který chodil na led ve druhé obranné dvojici s Davidem Skleničkou. Problém mu nečinil ani přechod ze zámoří na užší evropské kluziště.

Kindl strávil na ledě téměř dvacet minut, trenéři defenzivního zadáka posílali hodně na oslabení. A hned na sebe upozornil v úvodu zápasu, kdy po odpískání sekl hokejkou přes lýtka útočníka Ocelářů Tomáše Marcinka.

"Chtěl jsem si trochu získat respekt. Šťouchl do mě, tak jsem mu to vrátil. Přece se nenechám se odstrčit. Trochu mi to připomínalo zápas play off, kde se takové věci dělají. Bylo to v zápalu boje," pokračoval Kindl, který musel svůj zásah holí vysvětlit rozhodčímu. "Řekl jsem mu, že do mě taky nemusel po odpískání najet. A jelo se dál," dodal.

Bývalý bek Detroitu a Floridy naskočil do české extraligy poprvé od sezony 2012/13, v níž během výluky NHL nastupoval za Pardubice. Po návratu do soutěže ho nic nepřekvapilo, protože sledoval z tribuny v zápasech Plzně mladšího bratra Denise, který do západočeského klubu v létě přestoupil.

"Poznal jsem, jak kdo hraje, jaký je typ hráče, takže v tomhle bylo naskočit pro mě jednodušší," vysvětlil Kindl, který se ale se svým bratrem na ledě nepotkal. "Mrzí mě, že u mé premiéry nemohl být. Má něco s ramenem. Doufám, že to nebude trvat dlouho a bude zpátky," doplnil Kindl, který je v Plzni na měsíční zkoušce.

Západočeši v utkání ztratili vedení 1:0 a 2:1, ve třetí třetině nevyužili 101 sekund trvající přesilovou hru pět na tři, v prodloužení spálili i únik dvou hráčů na gólmana. Oba týmy nevyužily žádnou z pěti početních výhod, než se v čase 64:18 prosadil Marcinko.

"Když máte tolik přesilovek, nějaký gól byste měli vstřelit. Bohužel nám to nevyšlo. Musíme je vypilovat, více v nich střílet. Ale na druhou stranu naše oslabení bylo docela dobré a ani Třinec se v nich neprosazoval. Teda, až na tu poslední," dodal Kindl.

Šlágr kola, ve kterém třetí Třinec hostil vedoucí Plzeň, označil za dobrý test pro něho i tým. "Trochu mi to připomínalo play off, jen je škoda, že jsme nezískal extra bod. Mohlo to dopadnout jinak. Jelo by se nám k dalšímu zápasu lépe," uzavřel.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud