22. října 2017 • 22:29

Jsem hrozně rád, že jsem doma rozhodl, pochvaloval si Vondrka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Chomutovští Piráti v 16. kole hokejové extraligy porazili Pardubice 3:2, když necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby rozhodl zkušený útočník Michal Vondrka. Chomutovský kanonýr až do dnešního odehraného zápasu zamířil přesně pouze v arénách soupeřů. Až proti Dynamu si připsal do statistiky první dva domácí góly, kterými řídil teprve druhou chomutovskou výhru doma za tři body.


Vondrka v pětadvacáté minutě otevřel brankové konto zápasu, když prostřelil gólmana Ondřeje Kacetla v samostatném úniku. V čase 58:09 pak tahoun Pirátů rozhodl rychlou střelou do bližšího rohu o třech bodech. "Jsem hrozně rád, že mi to tam padlo. Hlavně před koncem, když jsem zápas rozhodl, protože už jsme tři body opravdu potřebovali. Je to vzpruha do dalšího pokračování," uvedl Vondrka.

Pětatřicetiletý útočník má na kontě osm gólů, z nichž šest nasázel venku a až proti Dynamu zaznamenal dvě trefy na domácím ledě. Proti Pardubicím se mu v této sezoně mimořádně daří. Už 12. září ve třetím kole se podepsal na východě Čech pod výhru 4:1.

"Nějaké góly jsem dal venku, ale doma mi to nepadalo, i když jsem měl šance. Ve venkovních zápasech bylo možná více šancí, nebo jsem byl prostě produktivnější," hledal příčiny ne zcela obvyklé bilance. "Možná k nám jedou soupeři s tím, že si nějaké hráče hlídají více, ale nevím. Neumím si to vysvětlit," dodal Vondrka.

Jak se zkušený forvard se situací srovnal? "V hlavě jsem to neměl. Jsem rád, že sbírám body, kterými pomůžu týmu. Je to sice hezké dát gól na domácím stadionu, ale nějak více jsem to neřešil," ujistil Vondrka.

K dvěma gólům kapitána se přidal premiérovou trefou v sezoně bek Juraj Valach, oba tak zařídili tři body, které v SD Aréně zůstaly takřka po měsíci a půl. "Je dobře, že to přišlo. Ani nevím, co k tomu říct. Samozřejmě jsme rádi. Domácí zápasy jsme se trápili. Na začátku to bylo hrozné, se Zlínem taky, ale teď už jsme hráli dobře," řekl reprezentační forvard.

Před nedělním utkání trenéři Vladimír Růžička starší a jeho asistenti Jan Šťastný s Petrem Martínkem připravili na Dynamo pozměněnou sestavu. V rámci změn Vondrka opustil Ivana Humla v první formaci a posunul se do druhé k Vladimíru Růžičkovi mladšímu a Jakubovi Sklenářovi. "Růža chtěl nějakou změnu. Už jsme takhle odehráli pár třetin. Je to život, třeba se k Ivanovi zase vrátím," uzavřel Vondrka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud