19. listopadu 2017 • 17:09

Úvodní závod SP skokanů ve Wisle vyhrál nečekaně Kobajaši

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Úvodní individuální závod sezony Světového poháru skokanů na lyžích vyhrál ve Wisle překvapivě Japonec Džunširo Kobajaši. Čeští reprezentanti Lukáš Hlava a Roman Koudelka v Polsku nepostoupili do druhého kola a nebodovali.


Šestadvacetiletý Kobajaši naznačil formu před olympijskou sezonou už v letní Grand Prix, v níž vyhrál dva závody a skončil celkově třetí. Přesto je jeho dnešní vítězství senzací, neboť ve Světovém poháru nikdy nebyl v elitní desítce a jeho nejlepším umístěním byla 13. příčka z předloňského závodu v Trondheimu.

Ve Wisle Kobajaši porazil o 2,3 bodu domácího favorita Kamila Stocha, jenž se posunul na stupně vítězů ze sedmého místa po prvním kole. Třetí skončil Rakušan Stefan Kraft. Po úvodním kole vedoucí Richard Freitag z Německa obsadil čtvrtou příčku.

Hlava s Koudelkou navázali na nepovedený výkon ze sobotního závodu družstev, v němž český tým nepostoupil do druhého kola. Hlava dnes skočil 111,5 metru a obsadil 37. místo, dlouholetá česká jednička Koudelka ještě o metr méně a uzavřel čtvrtou desítku.

Světový pohár skokanů pokračuje příští víkend ve finské Ruce.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud