Adam Sušovský
6. července 2016 • 12:39

Fenomén Vsetín ožívá. Český hokej takový přízrak potřebuje

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rekonstruují stadion, lákají do svého vedení své legendy a směle hlásí: Do pěti let chceme hrát zase extraligu. Fenomén Vsetín ožívá. Dosud nejúspěšnější klub české historie po letech strádání v druhé lize touží být zase úspěšný. Našel si bohatého sponzora, chce vyhrávat.



V současném českém hokeji vypadá Vsetín jako nějaké zjevení, přízrak. V době, kdy některé kluby ani neví, z čeho zaplnit rozpočet na příští sezonu a extraligu dokonce nabízely do jiných měst, se objevil někdo, kdo jí do pěti let chce hrát a vše tomu podřizuje. Fenomén devadesátých let, kdysi slavný zelenožlutý Vsetín posílil o bohatého sponzora a hlásí návrat na scénu. Jenom dobře!

Vsetín dominoval extralize v devadesátých letech, šest mistrovských titulů v ní dosud žádný jiný klub vyhrát nedokázal. V roce 2007 byl nicméně klub kvůli finančním problémům dost rozporuplně vyloučen ze soutěže a začal se plácat ve druhé lize.

Jedno ale na Vsetíně zůstalo: Láska fanoušků k hokeji a euforie z vítězství. I na druhou ligu se stadion dařilo plnit, z legendárního pokřiku „Vysoký jalovec“ tam dál mrazilo v zádech domácím i soupeřům. A když letos Valaši dokázali ve finále druhé ligy až do pátého zápasu před vyprodaným zimákem mučit bohatý Frýdek-Místek (farmu Třince), bylo zřejmé, že si klub a hlavně jeho fanoušci zaslouží víc.

Firma Robe, která se stala hlavním partnerem a v příštích letech i hnacím motorem klubu vzhůru, vyrábí svítidla a reflektory pro koncertní a divadelní představení. V nedalekém Valašském Meziříčí zaměstnává na osm set lidí, chlubí se pevným finančním zázemím. Vedle Vsetína sponzoruje mimo jiné i český Fed Cupový tým. Teď by chtěla, aby její značka zářila i na Lapači.

Cíl rozhodně není nesmělý, bohatý partner chce Vsetín do pěti let vytáhnout do extraligy.

Změny jsou na Vsetíně zásadní už teď, na začátku dlouhé a těžké cesty: Sportovním manažerem klubu se stal bývalý vynikající obránce Radim Tesařík, novým trenérem týmu vsetínská legenda Jiří Dopita . Vsetín už hlásí také pro druhou ligu první tři dost výrazné posily. Přichází Radim Kucharczyk (Olomouc), Pavel Mojžíš (Prostějov) a Filip Čech (Zlín).

„Nechci tvrdit, že nám je druhá liga malá. Ale postoupit do první ligy rozhodně chceme. Co nejdřív. A extraliga? Horizont pěti let, třeba i dřív,“ pousmál se jednatel klubu Daniel Tobola s tím, že za postupem do profesionální první ligy klub jednoznačně míří už v příští sezoně. Cokoliv jiného by bylo velkým zklamáním.

Nevím jak vám, ale mně se to sakramentsky líbí. Plán Vsetína je prostě sexy. Český hokej takhle ambiciózní hráče prostě potřebuje!

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud