Jan Jaroch
20. ledna 2017 • 14:27

Porážka, která bere kuráž. Berdych byl proti Federerovi jen sběračem

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Řečeno jen v lehké nadsázce: Tomáš Berdych byl nejlépe placeným sběračem míčků na Laverově stadionu. O moc větší roli mu totiž Roger Federer ve 3. kole Australian Open nepřenechal. Ač se pochybovalo o Švýcarově rozehranosti po půlroční pauze, z jeho rakety přišla bouře, v jejímž oku stál zoufale nemohoucí český tenista. Po devadesáti minutách z téhle tortury vypadl, a sám si těžko odpovídal na otázku, jak svůj výkon zhodnotit.



Federer s ním nehrál, on si s ním přímo pohrával. Berdych si vykopal díru zprvu sám zoufale neefektivním podáním, v němž Švýcar četl jak v knize. Pak už lavinu nezastavil. Grandslamový rekordman složil první velký test po návratu a vyslal všem vzkaz: jsem zpět a připravený.

Berdych byl při prvním velkém testu pod Goranem Ivaniševičem na kurtu jak namalovaný. To jeho soupeř diktoval hru, bral si iniciativu a honil Čecha levá pravá. Ten nedokázal vůbec reagovat a konec byl pro něj milosrdným vysvobozením.

Na Australian Open mohl těžko pomýšlet na velké věci. Pokud se chtěl dostat jen mezi čtyři nejlepší, musel by zdolat Federera, Nišikoriho a Murrayho. Berdych hrál víc o to, aby vyslal soupeřům vzkaz, že se pod Ivaniševičem mění a snad i sílí. Taková kuráž beroucí porážka však udělá pravý opak.

Australian Open: Berdych dostal lekci, Federer ho vyřídil
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud