Jan Jaroch
24. dubna 2017 • 13:39

Konec zlaté éry českého fedcupového týmu? Snad jen oddechový čas

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

České tenistky po třech letech půjčí stříbrný pohár zbytku světa. Jmenovitě Běloruskám, či Američankám, které se o něj popasují v listopadu. Mrzutý leč lehce očekávaný výsledek semifi nále na Floridě však neznamená, že by si ho neměl tým kapitána Petra Pály vzít v dohledné době ještě zpět.



Po bakchanáliích u fedcupového stolu byly ty nejlepší české hráčky vcelku logicky přesyceny a v letošním ročníku si vybraly oddechový čas. Karolíně Plíškové je ale stále pětadvacet let, Lucii Šafářové třicet, Barboře Strýcové jednatřicet a přejme sedmadvacetileté Petře Kvitové co nejrychlejší uzdravení, aby se i ona mohla zapojit do příštího ročníku 2018. Podle zpráv ze zákulisí tahle parta rozhodně nemíní končit se svým reprezentačním snažením.

Navíc jí v dvacetileté Kateřině Siniakové a sedmnáctileté Markétě Vondroušové roste zdatná rezerva, jež se tento víkend v Saddlebrooku „fedcupově“ otřískala a udatně vzdorovala favoritkám.

Nejmrzutější na celé situaci je, že Česko nejspíš na nějaký čas přišlo o možnost znovu hostit fedcupové finále, přitom k domácímu titulovému střetu s Běloruskem chyběl jediný bod.

O letních prázdninách ITF s největší pravděpodobností schválí na zasedání ve Vietnamu reorganizaci celé soutěže, jejímž výsledkem bude Final Four na jednom místě. O právo pořádat tuhle akci se tak bude bojovat na diplomatickém poli (rozumějte: kdo nabídne ITF víc peněz, vyhraje) a ne na tom sportovním, kde by byla pro český tým šance vyšší.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud