Jan Podroužek
1. srpna 2014 • 11:32

Co říká Evropa? Sparta a Plzeň se opět oddělily od zbytku ligy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty si přes nevydařený poločas poradili s Malmö. Plzeň ustála nepříznivý vývoj a z Ploješti si do odvety veze dobrou remízu. Ale pak jsou tu debakly, které schytaly Liberec a Mladá Boleslav. Výsledky, jež oddělují českou špičku od náhončích.



Je to jedno z hlavních témat. Roztrhne se rozjetý dvojbob Sparta-Plzeň? Zaklíní se mezi něj ambiciózní Mladá Boleslav? Nebo dlouhodobě nadstandardně působící Liberec? A co Teplice?

Po čtvrtku (a úterý) to vypadá, že ne. Že mužstva z Letné a ze Štruncových sadů mají v české lize první dvě místa v bance.

Tezi o Spartě podporuje její vjezd do sezony. Její sehraná základní sestava. A Viktorii zase získané bohaté zkušenosti a široký kádr. Ačkoliv na formu zatím čeká, v Ploješti to potvrdila. Nepodala obdivuhodný výkon, přesto se dopracovala k velmi výhodné remíze 1:1.

A takových stabilních výkonů bohužel ostatní pohároví reprezentanti Česka nejsou schopni. Potvrzuje to i pohled na minulé sezony, kdy se výsledky týmů za Lavičkovým a Uhrinovým souborem pravidelně kývají. A třetí místo je strop, o který hrají.

Na jednu stranu je dobře, že se české pohárové působení může opřít o dva silné celky. Ligu, především boj v ní o titul, to ale dost zužuje.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud