Jonáš Bartoš
11. ledna 2016 • 20:24

Hvězdná éra LM+CR trvá. Příště ale může slavit stoupající Neymar

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už osmkrát za sebou z pódia zazněla vítězná jména: Lionel Messi! Cristiano Ronaldo! Od roku 2008 trvá epochální vláda dvou nejlepších fotbalistů světa. Fenomenální dvojice drží své panství nad Zlatým míčem i za rok 2015, na trůn se vrací Lionel Messi. Že už to začíná být nuda? Možná. V minulém roce se ale dvěma letitým rivalům výrazně přiblížil Neymar. V něm třímá velký potenciál, aby se před Messiho s Ronaldem třeba už příští rok dostal.



Žijeme v době, kdy fotbalovému trůnu vládne výhradně Lionel Messi, nebo Cristiano Ronaldo. V minulých letech doplňovali magické duo na stupních vítězů Torres, Xavi, Iniesta, Ribéry či Neuer. Téměř pokaždé ale byli tito kandidáti předem odsouzeni k porážce.

U hlasujících trenérů, kapitánů reprezentací a vybraných novinářů z celého světa vítězí dvojice, která je dlouhodobě nejpopulárnější, bez ohledu na to, zda třeba někdo jiný odehrál výjimečnou sezonu.

Pro někoho tak individuální anketa, ze které vychází nejlepší fotbalista světa, ztrácí své kouzlo. Nemá překvapení, aktuální vítězství Lionela Messiho dokonce prý uniklo na veřejnost předčasně. Éra dvou mimořádných fotbalistů pokračuje už osmý rok po sobě.

Messi s Ronaldem si dál drží fantastickou formu, je možné, že budou vládnout i v následujících letech. Jenže tentokrát po jejich boku poprvé stál hráč, který brzy může zavedené pořádky změnit.

Neymar by si přes veškerý obdiv k výkonům Lionela Messiho nejvyšší individuální ocenění zasloužil za rok 2015 úplně stejně, možná ještě víc. Ve třiadvaceti letech se neustále zlepšuje, jeho tržní hodnota stoupá raketově nahoru. Odehrál fantastický rok, pro Barcelonu byl snad ještě důležitější, než jeho zkušenější argentinský parťák.

Po příchodu z Brazílie se bleskově adaptoval na evropský fotbal, góly i asistencemi táhl Barcelonu za čtyřmi trofejemi, které klub za rok 2015 posbíral. V době, kdy Messi na podzim víc jak měsíc absentoval kvůli problémům s kolenem, převzal odpovědnost a stal se hlavním lídrem.

Brazilská star bravurně zvládá obří tlak, každým rokem je lepší a odolnější. Od o pět let staršího Messiho se pozorně učí a pořád se mu přibližuje. Vlastní i mimofotbalové zbraně, kterými k sobě může stahovat některé hlasy. Už teď je jednou z hlavních tváří sportovní firmy Nike a dalších jiných významných společností. 

Messi i Ronaldo bezesporu můžou držet na vrcholu ještě několik let, ale o první místo už třeba příjdou. Neymar se jim letos  prakticky vyrovnal. Jsem přesvědčený, že z dlouhodobého hlediska půjde ještě nahoru a stane na úplném vrcholu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud