Jonáš Bartoš
7. září 2016 • 21:50

SCHICKne se všem. Mladý útočník zamotává hlavu reprezentačním trenérům

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rodí se v Česku konečně výjimečný střelec? To, co poslední rok předvádí Patrik Schick, může fanoušky nabíjet optimismem. Dvacetiletý forvard pokračuje v herním progresu, podle výkonů za reprezentační jednadvacítku už přerostl svou věkovou kategorii. Zdá se, že přišel čas na to, aby ho Karel Jarolím vytáhl do áčka pro následující duel v Německu. Jenže pro závěr kvalifikace „Lvíčat“ by si ho v týmu rád podržel i trenér Vítězslav Lavička. Tak kam s ním?



Schickova čísla z probíhající kvalifikace o EURO jednadvacítek vypadají excelentně. S deseti brankami je nejlepším střelcem, v devíti zápasech přidal i čtyři asistence. Nebývale produktivní hráč poslední rok ukazuje ohromné zlepšení a nahlas si říká o šanci v prvním týmu.

Pokud si udrží formu a odehraje nějaké zápasy za italskou Sampdorii, příští měsíc ho pozvánka do prvního týmu nemine. Karel Jarolím , který ho na vlastní oči sledoval v Belgii, neskrývá, že ho mladý forvard zajímá, dokonce souhlasil s tvrzením, že takového hráče nechávat o kategorii níž je v současné chvíli luxus.

O den dřív, než Češi vyběhnou na trávník v Německu, hraje závěrečný zápas kvalifikace i jednadvacítka, kterou Schick táhne. Trenér Lavička ho pro duel chce mít v sestavě proti Moldavsku a vzniká tedy otázka – podržet útočníka pro mládežnický výběr, nebo ho už posunout o úroveň výš?

Pokud by byl u kormidla ještě Pavel Vrba , zřejmě by nebylo co řešit. Ten od začátku svého působení u reprezentace dával jasně najevo, že prioritu má vždy áčko a podle toho se choval. I ve chvíli, kdy se Česko připravovalo na domácí EURO jedenadvacítek, sebou bral hráče, kteří věkově spadali do mladší kategorie ( Krejčí , Kadeřábek ).

Vztahy mezi aktuálními vedoucími na české střídačce, tedy Karlem Jarolímem a Vítězslavem Lavičkou, jsou o poznání vstřícnější. O Schickovi se ještě bude pečlivě debatovat, než o jeho zařazení trenéři definitivně rozhodnou.

Rozuzlení by mělo vypadat podle toho, na jakou pozici Jarolím se Schickem počítá. Aby jel do Německa jen v pozici „výletníka“, chcete-li posledního náhradníka, to by moc smysl nedávalo. Pokud mu ale chce dát trenér regulérní šanci na hřišti, měl by dostat přednost elitní výběr. Koneckonců „Lvíčata“ za Schicka pořád mají kvalitní náhradu (Juliš, Klobása), se kterými by Moldavsko stejně měli udolat.

Jarolím: Jsem zklamaný z výsledku, ne z výkonu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud