6. září 2016 • 21:20

Mladý fanoušek Darmstadtu podlehl rakovině. Stadion nese jeho jméno

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velké kluby vznikají odvážnými činy a úspěchy. Ačkoliv bundesligový Darmstadt tak navenek nepůsobí, klidně se může měřit s evropskými velikány. Gesto, pro které se vedení klubu rozhodlo, hovoří za vše. Stadion, na kterém tamní fotbalisté hrají nejvyšší německou soutěž s kapacitou 17 tisíc míst, nově ponese jméno zesnulého fanouška, který v 26letech podlehl rakovině.



Taková gesta se jen tak nevidí. Poté, co teprve 26letý fanoušek klubu Jonathan Heimes podlehl boji s rakovinou, napadl jeho otce Martina Heimese zajímavý nápad. Navrhl, aby klub přejmenoval stadion právě po jednom z jeho největších fanoušků. A to přitom Jonathanův otec pracoval ve firmě Merck, jejíž jméno stadion nesl.

Troufalý nápad se však okamžitě uchytil. Dokonce jej podpořil i starosta 145 tisícového města. Nakonec vše dopadlo tak, že jeden z hlavních sponzorů couvl a uvolnil místo v názvu. Poté už nic nebránilo tomu, aby bundesligový celek přejmenoval svůj stánek.

Od aktuální sezony se tak stadion Darmstadtu namísto Merck-Stadion am Boellenfalltor nově nazývá Jonathan-Heimes Stadion am Boellenfalltor.

Laszlo Kleinheisler z Darmstadtu v souboji s kolínským Artjomsem Rudnevsem
Laszlo Kleinheisler z Darmstadtu v souboji s kolínským Artjomsem Rudnevsem

„Kdo se ztotožňuje s námi, ztotožňuje se i s Jonathanem,“ prohlásil po změně názvu kapitán A týmu Aytac Sulu. „Jonathan byl silnou součástí úspěchu Darmstadtu,“ přidal se k němu prezident klubu Rudiger Fritch. „I přes jeho vážné onemocnění, dodával týmu neskutečnou dávku energie,“ dodal člen vedení, jenž klub dovedlo během šesti let z regionálních soutěží až do bundesligy.

Nadšený byl i otec zesnulého fanouška. „Klub a jeho partneři udělali obrovské gesto,“ řekl poté, co byl jeho nápad zrealizován. První utkání, které bude moct navštívit na „stadionu svého syna“ bude sobotní duel proti Eintrachtu Frankfurt.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud