Ondřej Němec
30. dubna 2017 • 13:02

Veliká noc těžkých vah! Joshua zaslouženě na trůnu, Kličko dokázal, že je legendou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Perfektní duel! Zápas Anthonyho Joshuy s Vladimirem Kličkem nemohl zklamat žádného fanouška boxu. Sedmadvacetiletý Brit dokázal, že je obří sportovní hvězdou a ukrajinský bojovník předvedl sestup z vrcholu ve velikém stylu. 



Mohlo by se říci, že Vladimir Kličko opustil trůn už zápasem s  Tysonem Furym.  Ale vzhledem k Furyho dopingové kauze, nelze tehdejší prohru dlouholetého vladaře nejtěžší divize brát úplně vážně. Kličko tehdy navíc, Bůh ví proč, nebojoval naplno. Jsem přesvědčený, že kdyby ukrajinský hrdina boxoval s Furym tak jako při zápase s Anthonym Joshuou, neprohrál by.

Proto lze za skutečný Kličkův ústup z vrcholu považovat až sobotní utkání v napěchovaném Wembley. A byl to odchod opravdu grandiózní. Mladému rivalovi nenechal Ukrajinec nic zadarmo. Naopak, viděli jsme starého lišáka ve skvělé formě. Čtrnáctiletý věkový rozdíl jakoby nehrál roli.

VIDEO: Joshua vs. Kličko - podívejte se na momenty úžasného zápasu

Přesně takové bitvy těžká váha potřebuje, aby zajímala široké davy fanoušků. A věřím, že právě díky novému králi Joshuovi bude stát těžkotonážní box za pozornost. Nikdo nemůže zpochybňovat jeho skvělý talent, píli a odvahu. Bilance devatenácti nepřetržitých výher způsobem K.O. právě díky poslednímu souboji nabrala neskutečně na obrátkách.

Takže přivítejme nadšeně nového vládce a vzdejme velikou čest tomu předešlému, oba si to maximálně zaslouží. 

Anthony Joshua slaví životní úspěch
Anthony Joshua slaví životní úspěch

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud