Pavel Hartman
3. listopadu 2015 • 09:29

Sparta podle Jáchyme, hoď ho do stroje! Proto nemůže prorazit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Každýmu z nich jsem tady na tý točně říkal: Neber úplatky, neber úplatky, nebo se z toho blázníš. Ale je to marný, je to marný, je to marný. Fotbalová Sparta dělá hlášce z komedie Jáchyme, hoď ho do stroje dlouhodobě reklamu. Pořád si opakuje, že musí prorazit do Ligy mistrů, ale je to marný, marný, marný, protože se stále chová tak, že nemůže prorazit ani doma. V Plzni se to v neděli potvrdilo po tisící.



Do Ligy mistrů vede cesta jedině přes rychlé hráče. Sparta měla ve středu hřiště pomalé Dočkala , Matějovského, a když nutně potřebovala hru v přesilovce zrychlit, přišel na trávník další pomalý Hušbauer . To pak i rychlé spoluhráče zpomalí. Vadí to někomu? Ne, jinak by přece nemohlo klubové vedení prvním dvěma prodloužit kontrakt a třetího vzít zpátky z italské ligy, v níž se neprosadil.

Do Ligy mistrů vede jen cesta přes dobrou týmovou taktiku. Sparta si ve Štruncových sadech už podruhé naběhla stejným způsobem. Viktoriáni rezignovali na převahu v držení míče, soustředili se na rychlé kontry, které jim jsou vlastní, a Letenští jim na to opět skočili.

Do Ligy mistrů vede jen cesta přes kvalitní kádr složený z hráčů s předpoklady ustát tvrdou mezinárodní konfrontaci. Do Sparty však namátkou přijdou Kováč , stoper, který se neprotlačil do sestavy Basileje, Litsingi , jehož hvězda v Teplicích zhasla, Steinhöfer, béčková náhrada za Kadeřábka , Paixao, snad ještě méně hbitý než Lafata , nebo Jiráček, jenž se nechytil na první, ani na druhý pokus v bundeslize. Naopak expres Konaté a Brabec, vicemistr Evropy do devatenácti let ve vývinu, byli zkraje podzimu blízko hostování jinde.

Do Ligy mistrů vede jen cesta přes stoprocentní profesionalitu a maximální nasazení. Sparta přijede do Plzně k ligovému utkání podzimu a její trenér sám po utkání hlásí, že výkon hráčů neměl koule. Totéž platí o většině důležitých zápasů v několika posledních letech. Proč ne, když zaměstnavatel není na hráče náročný.

Do Ligy mistrů vede cesta jen přes stoprocentní disciplínu. Sparťané obdrželi v Plzni sedm žlutých karet (na fauly nad Plzní vyhráli 17:9, i když přes jeden poločas hráli v početní přesile) a mohli být rádi, že zápas dohráli v plném počtu. Proti CSKA Moskva nebo ještě předtím proti Malmö tolik štěstí neměli.

Shrňme to: Pokud by Sparta měla podniknout návrat do top fotbalové společnosti, musela by na úseku A-týmu změnit myšlení a atmosféru. To ale na základě zkušeností posledních let nehrozí, což je pro všechny pravověrné sparťany ještě mnohem horší zpráva než zasloužená prohra v utkání s Viktorií oslabenou jednoho muže v poli, jejíž hra už navíc nemá takový šmrnc jako v době, kdy pod Pavlem Vrbou hrála Ligu mistrů.

Sparta tedy uhraje ve čtvrtek remízu se Schalke, které také nesplňuje parametry pro Ligu mistrů, a na Letné půjdou okamžitě vzpomínky na Plzeň, CSKA Moskva či Malmö opět k ledu. A pojede se ve stejném režimu nanovo. Než přijde další náraz.

Je to marný, je to marný, je to…no však už víte co.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Sparta 2:1, Viktoria vyhrála i v deseti
Video se připravuje ...

Ščasný po porážce v Plzni: Problém vidím v hlavách hráčů
Video se připravuje ...

Bičík: Asi nemáme hráče na důležité zápasy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud