Stanislav Hrabě
4. října 2015 • 18:02

Příště mohou slávisté slavit výhru nad Spartou trochu víc

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhrát dva domácí zápasy za sebou je už tradičně těžký úkol, při němž selhávají i nejvyspělejší týmy. A obtížnost se umocňuje, jde-li o vypjaté duely, mezi něž se bezpochyby řadí pražská derby. Slavia po třech letech porazila Spartu, následně měla tedy zdolat i Duklu, s níž v samostatné české lize ještě neprohrála. Nevyhrála, nepřiblížila se bodově špici tabulky, přesto je remíza 1:1 pro ni nakonec přijatelným výsledkem.



Hned po vyhraném derby se Spartou si trenér Dušan Uhrin mladší uvědomoval, že následný souboj s Duklou opět na domácím hřišti bude hodně ošidný. Zakázal hráčům slavit, byť připustil, že je realista a byl si vědom, že něco proběhne. Přikázal trénovat a soustředit se na další výzvu. „Jeden nevydařený zápas může všechno pokazit,“ upozorňoval.

Do 20. minuty byla jeho slova doslova prorocká. Dukla byla jasně lepší a mohla vést i vyšším než jednobrankovým rozdílem. Kdyby Slavia ostudně padla, ani výmluvy, že chyběly tři opory a další hráči nastoupili se sebezapřením, by neobstály. Vrátila by se tak při budování světlých zítřků o pár měsíců zpátky. Ona se však zvedla. Vyrovnala a mohla dokonce vyhrát. „Jsem ale nakonec s remízou spokojený,“ nechal se slyšet trenér Uhrin.

A nejen s ní.

Do skladby poznatků o síle mužstva si totiž může začlenit další pozitivní zjištění. Jeho svěřenci zabojují i v duelu, do něhož nevstoupili dobře, z laxnosti se vybičují opět k bojovnému a odpovědnému výkonu. Přičemž by se i v případě nezdaru mohli nadále chlubit, že ten mnohem sledovanější zápas se Spartou vyhráli. Ale neuchýlili se k lacinému, chtějí stoupat výš.

Když budou takto pokračovat, budou moci další úspěchy oslavovat ve větším rozsahu. Udělali další krůček k tomu, aby svého trenéra přesvědčili, že jim na dobrém jménu Slavie skutečně záleží.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Dukla 1:1. Z dalšího derby má Slavia jen bod
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Sparta 1:0. Derby rozhodl Zmrhal
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud