6. srpna 2012 • 00:53

Dál už to nešlo! "Kiki a Maki" na Američanky nestačily

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková prohrály v olympijském čtvrtfinále s americkou dvojicí Jennifer Kessyová, April Rossová 23:25 a 18:21, když v první sadě nevyužily dva setboly. Jejich páté místo je nicméně nejlepším českým výsledkem v historii.



Po nečekaném sobotním postupu přes páté nasazené Brazilky Talitu Rochaovou a Marii Antonelliovou čekal české hráčky tentokrát čtvrtý pár londýnského turnaje. Proti mistryním světa z roku 2009 nastoupily posedmé, dosud je porazily pouze loni na grandslamovém turnaji v Gstaadu.

"Nehrály jsme natolik dobře, abychom se dostaly do semifinále na olympiádě, což může být zklamání. Ale být pátý na celém světě, na olympiádě k tomu, je pro nás skvělý úspěch. Teprve si budeme uvědomovat, že to byl super turnaj," řekla Kolocová.

Kristýna Kolocová nahrává své parťačce SlukovéFoto ČTK

"Byla to úžasná první olympijská zkušenost. Porazily jsme týmy, který jsme předtím neporazily. Nemůžeme si stěžovat, je to úspěch," uvedla Sluková.

Hlediště olympijského beachvolejbalového areálu na Horse Guards Parade, které se zaplnilo až během duelu, vidělo lepší úvod Američanek. Ty po dvou chybách Slukové v útoku vedly 6:3, ale Češky se rychle vrátily na rozdíl bodu a Sluková pak esem srovnala na 10:10.

Kessyová a Rossová sice byly v útoku suverénní, ale na podání jim přesnost chyběla. A na příjmu také, po dalším esu Kolocové vedl český pár 17:16 a došel až k setbolu, jenže při něm skončil míč po bloku Slukové mimo hřiště.

Koncovka první sady se poté změnila v napínavou bitvu, v níž české reprezentantky neproměnily ještě jeden setbol a při třetím americkém skončil úder Kolocové v autu. "Mohlo mi to padnout do lajničky," litovala.

České volejbalistky bojovaly o semifinále olympijských herFoto ČTK

"Chybělo štěstí. Američanky byly hodně agresivní, tlačily nás na servisu. V koncovce jsme udělaly pár hloupých chyb, které takový tým potrestá. Jednou jste o bod nahoře a vzápětí o dva dole," řekla Sluková. "Byly lepší," uznala Kolocová.

Také v úvodu druhé sady musely Kolocová se Slukovou mazat tříbodovou ztrátu a opět se jim to rychle povedlo (6:6). Následovala však série dalších nepřesností a náskok zkušených třicátnic vystoupal až na hrozivých 13:6.

Český pár bojoval dál, ale soupeřky neznejistěly ani při snížení na 15:18, ani při odvrácení dvou mečbolů. Při třetím už české hráčky americký útok neubránily.

"Ve druhém setu jsme si nebyly schopné přihrát a nahrát skákaný servis. Začaly jsme pozdě bojovat zpátky a už to nestačilo. Na tom musíme do příště zapracovat, abychom v tom byly pohodlnější, až to zase nastane," řekla Kolocová.

Nepodařilo se jim prolomit sérii pátých míst z turnajů Světového okruhu. Jejich přemožitelky se v semifinále utkají s Brazilkami Larissou a Julianou. Druhou semifinálovou dvojici v úterý vytvoří americké obhájkyně titulu Misty Mayová-Treanorová, Kerri Walshová, které útočí na třetí olympijské zlato za sebou, a Číňanky Čang Si, Süe Čchen.

XXX. letní olympijské hry v Londýně:
Plážový volejbal:
Ženy - čtvrtfinále:
Kessyová, Rossová (4-USA) - Kolocová, Sluková (10-ČR) 2:0 (23, 18), Larissa, Juliana (1-Braz.) - Gollerová, Ludwigová (8-Něm.) 2:0 (10, 19), Čang Si, Süe Čchen (2-Čína) - D. Schwaigerová, S. Schwaigerová (15-Rak.) 2:0 (18, 11), Mayová-Treanorová, Walshová (3-USA) - Cicolariová, Menegattiová (7-It.) 2:0 (13, 13).
Semifinálové dvojice:
Kessyová, Rossová - Larissa, Juliana; Čang Si, Süe Čchen - Mayová-Treanorová, Walshová.

Markéta Sluková během přijmu podání ve čtvrtfinálovém zápase
Markéta Sluková během přijmu podání ve čtvrtfinálovém zápase

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud