20. února 2010 • 18:15

Birmingham: Překážkář Svoboda podlehl jen Roblesovi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Pouze s olympijským vítězem Dayronem Roblesem z Kuby prohrál na halovém atletickém mítinku v Birminghamu překážkář Petr Svoboda. Český rekordman proběhl cílem závodu na 60 metrů překážek v čase 7,57 sekundy a za svým nejlepším výkonem zaostal o sedm setin.



Robles byl o 13 setin rychlejší a chyběla mu jen setina k vyrovnání nejlepšího výkonu sezony Američana Terrence Trammella."Druhé místo mě těší. I když jsem trochu nachlazený, dalo se běžet rychle," řekl Svoboda.

Potěšilo ho, že porazil Francouze Ladjiho Doucourého a Nizozemce Gregoryho Sedoka. "Start se mi sice příliš nepovedl, ale od třetí překážky jsem zabral a už to bylo dobré," dodal.

Návrat po sérii zranění se vydařil olympijskému vítězi z Atén a mistru světa z roku 2003 v trojskoku Švédovi Christianu Olssonovi, který na velké akci nezávodil od mistrovství Evropy v roce 2006. Soutěž vyhrál výkonem 17,43 metru, což je jeho nejlepší skok za poslední tři roky.

"Jsem moc šťastný, je to můj nejlepší výkon po všech těch peripetiích," uvedl třicetiletý Olsson. "Snažím se atletiku si užívat a pokud to takhle půjde dál, tak to bude snadné," řekl dvojnásobný evropský šampion, který se v Birminghamu postaral o jeden ze čtyř nejlepších výkonů roku. Zbylé tři zařídili etiopští běžci.

Páté místo v běhu na 400 metrů obsadila Zuzana Bergrová a časem 53,39 sekundy potvrdila vzestup formy českých čtvrtkařek, které se díky průměru pod 53,50 sekundy kvalifikovaly na halové mistrovství světa v Dauhá.

Sedmá v kvalitní soutěži tyčkařek skončila Jiřina Ptáčníková za úspěšný pokus na výšce 450 centimetrů. Vyhrála v národním rekordu Brazilka Fabiana Murerová, která si výkonem 482 cm zlepšila o centimetr osobní maximum. Za nejlepším výkonem roku Rusky Jeleny Isinbajevové zaostala o tři centimetry.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud