5. března 2012 • 18:43

Boonen si v závodu Paříž-Nice dojel pro 100. vítězství v kariéře

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro jubilejní 100. vítězství v kariéře si dospurtoval ve druhé etapě závodu Paříž-Nice belgický cyklista Tom Boonen. Jednatřicetiletý mistr světa z roku 2005 předčil ve spurtu dvacetičlenné vedoucí skupiny v závěru 185,5 kilometru dlouhé trasy Španěla Josého Joaquína Rojase a Němce Johna Degenkolba.



Do čela průběžného pořadí se posunul Brit Bradley Wiggins, kterému unikl žlutý trikot o jedinou sekundu v nedělní úvodní časovce. Její vítěz Švéd Gustav Larsson dnes dojel ve druhé velké skupině se ztrátou 2:29 minuty na Boonena a pozici lídra závodu ztratil.

V etapě provázené větrem a proměnlivým počasím roztrhali pole Boonenovi kolegové ze stáje Omega Pharma-Quick Step a belgický spurtér vybojoval v závěru své šesté etapové prvenství na Paříž-Nice.

"V tom větru to dneska nebylo snadné. Byla to velká bitva. Jeli jsme se Sylvainem (Chavanel) a Levim (Leipheimer) celý den naplno. Zakončit takovou etapu stým vítězstvím je paráda," liboval si Boonen, jenž se posunul v celkové klasifikaci na třetí místo se ztrátou sedmi sekund na Wigginse. Druhý je Leipheimer.

Cyklistický závod Paříž-Nice (WorldTour) - 2. etapa (185,5 km):

1. Boonen (Belg.) 4:22:15, 2. Rojas (Šp.), 3. Degenkolb (Něm.), 4. Vanmarcke (Belg.), 5. Gavazzi (It.), 6. Vicioso (Šp.) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí:

1. Wiggins (Brit.) 4:33:32, 2. Leipheimer (USA) -6, 3. Boonen -7, 4. Van Garderen (USA) -11, 5. Sylvain Chavanel (Fr.) -14, 6. Monfort (Belg.) -18.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud