2. července 2012 • 07:33

Woods překonal Jacka Nicklause a může být znovu jedničkou

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Golfista Tiger Woods dosáhl vítězstvím na turnaji AT&T National svého 74. titulu na okruhu PGA Tour a dostal se tak o jeden vyhraný turnaj před legendárního Jacka Nicklause, takže mu aktuálně patří druhá příčka historického pořadí. A co víc, do konce roku se může znovu stát světovou jedničkou.



Woodsovi sice v žebříčku aktuálně patří stále čtvrt místo, ale letošní rok má rozehraný fantasticky. Dokázal vyhrát tři ze svých posledních sedmi turnajů a ve finančním žebříčku se dokonce vyhoupnul do čela, když za rok 2012 vydělal už 4 220 398 dolarů.

„A to jsem ještě nedávno kolem sebe poslouchal prognózy o tom, že další turnaj už nikdy nevyhraju. Mnoho lidí mi nevěřilo,“ připomněl Woods se zadostiučiněním. „Uběhly nějaké čtyři měsíce a máme to tady. S koučem jsme tvrdě pracovali a je vidět pokrok, vyrovnanost. Je to otázka času,“ pochválil se.

Bývalý první hráč světa je letos jediným mužem v poli PGA Tour, který má na kontě už tři tituly. Finanční žebříček vede poprvé od poloviny roku 2009, což byl rok, zakončení soukromou aférou a následovaný strmým pádem.

Nyní je ovšem Woods znovu v kondici.

„Cítím se skvěle. Vyhrát 74. turnaj a samozřejmě předstihnout Jacka je úžasné. Mám skvělou kariéru, je mi teprve třicet šest let a věřím, že toho mám ještě hodně před sebou,“ prohlásil.

Bo Van Pelt, kterého Woods na AT&T National v závěru zdolal, dokonce věří, že nejlepší na světě je Tiger už nyní.

„Vyhrál tři turnaje na třech různých hřištích a to ještě na US Open vedl po dvou kolech. Je zřejmé, že hraje nejlepší golf na světě,“ řekl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud