2. května 2015 • 18:35

Házenkáři podruhé porazili Švýcary a zvýšili šance na postup na ME

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští házenkáři porazili v utkání kvalifikace mistrovství Evropy Švýcarsko 29:25 a navázali na středeční výhru z prvního vzájemného duelu v Schaffhausenu. Reprezentanti si připsali druhé vítězství ve skupině a opět zvýšili šance na postup. Minimálně na den se posunuli na druhé místo čtyřčlenné tabulky o dva body před Makedonii, kterou v neděli čeká duel ve Francii.



Češi zakončí kvalifikaci červnovými duely s Francií a v Makedonii. Na šampionát projdou dva týmy z každé skupiny a nejlepší celek z třetích míst.

Oběma týmům chyběl jejich hlavní lídr. Švýcaři přijeli bez zraněného Andyho Schmida, Čechům zase scházel kapitán Filip Jícha, kterého trápí zánět tříselného úponu a duel sledoval z hlediště. Nastoupit nemohl ani Petr Linhart, jenž se stejně jako Schmid zranil při zápase ve Švýcarsku.

Na rozdíl od středečního duelu Češi ani jednou v utkání neprohrávali a od začátku se drželi ve vedení. V osmnácté minutě zvýšil Zdráhala ze sedmičky na 9:5 a stejný hráč o chvíli později upravil dokonce už na rozdíl pěti branek.

Jenže Švýcaři v závěru půle našli recept na gólmana Štochla, jenž na rozdíl od duelu v Schaffhausenu dostal od úvodu přednost před Galiou, a do přestávky se dotáhli na dva góly. Po pauze dokonce Graubner snížil na rozdíl jedné trefy, ale víc už se Švýcaři, kteří v probíhající kvalifikaci ještě nezískali ani bod, nepřiblížili.

Domácí tým sérií tří branek rychle odskočil na 18:14, zlepšil obranu a zdálo se, že už definitivně zlomil soupeřův odpor. Jenže hosté znovu zabojovali a z pětigólového manka udělali dvanáct minut před koncem dvoubrankové. Teprve až když v 59. minutě zvýšil v přesilovce plzeňský Petrovský na 29:25, bylo rozhodnuto. Češi v součtu s lednovým závěrem mistrovství světa v Kataru vyhráli pošesté za sebou.

ČR - Švýcarsko 29:25 (15:13)
Sestava ČR: Štochl, Galia, Mrkva - Hrstka, Bečvář, Jurka, Sobol, Horák, Babák, Kotrč, Petrovský, Škvařil, Zdráhala, Šindelář, Užek, Říha.
Rozhodčí: Erdogan, Özdeniz (oba Tur.).

Tabulka:

1. Francie 3 3 0 0 101:74 6
2. ČR 4 2 1 1 111:119 5
3. Makedonie 3 1 1 1 79:74 3
4. Švýcarsko 4 0 0 4 95:119 0
Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud