18. září 2015 • 11:44

Sezóna týmu KM Racing: 3 x zlato, 2 x stříbro a 2x bronz

Autor: elm
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhé místo Martina Macíka mladšího a jeho posádky v domácím závodě Baja 300 Bohemia završilo úspěšnou sezónu týmu KM Racing. Všechny letošní starty znamenaly pro kamion Liaz pódiové umístění. Posádka ve složení Martin Macík, František Tomášek a Michal Mrkva letos přivezla zlato z Baja Poland a Baja Drawsko, bronz z Baja Aragon a stříbro z HunGarian Baja. Lukáš Kvapil na motorce Yamaha vybojoval první místo na HunGarian Baja a třetí skončil na Baja Drawsko. Bohužel během závěrečného domácího závodu Lukáš havaroval a zranil se. Teď tým čeká finální období příprav na Rallye Dakar.



Rallye Baja 300 Bohemia, která se konala v Milovicích nad Labem, zakončila letošní úspěšnou závodní sezónu týmu KM Racing. Posádka kamionu Martina Macíka si nakonec domů přivezla stříbrný pohár. „Byl to nejvtipnější závod, který jsem zatím absolvoval. V úvodním prologu se všichni závodníci do jednoho ztratili. Druhý den se na navigaci podílela celá naše posádka a dařilo se, dokonce jsme pomáhali najít správnou cestu i ostatním a první etapu jsme vyhráli. Ve druhé jsme skončili na druhém místě a ve třetí se mi podařilo zničit tlumiče, když jsem trochu podržel Lízu ve skoku. Museli jsme tedy dokončit bez nich a tím jsme ztratili min. 35-40 min. Poslední část závodu jsme pak dojeli na 2. místě,“ popisuje Martin Macík. Motocyklista Lukáš Kvapil na Yamaze 450 se celý závod držel na vedoucí pozici, bohužel v poslední etapě havaroval a se zraněním byl převezen do nemocnice. V tuto chvíli je už po operaci a v pořádku, ale rekonvalescence ještě nějaký čas potrvá. 

Foto KM Racing

 „S letošními výsledky jsme spokojení. Stále platí, že každý závod je pro nás tréninkem na Rallye Dakar,“ říká Martin Macík, jehož start na Dakaru mohou fanoušci podpořit prostřednictvím projektu Todokazeme.cz. Letošní sezóna nám zajistila dostatečný prostor pro otestování technických novinek i posádky. A jak dosažené výsledky ukazují, tým si nevede špatně. „Teď už nás čekají poslední přípravy. S trenérem tvrdě pracujeme na fyzičce, abychom na Dakar nastoupili v co nejlepší kondici. Připravujeme se na maraton, který znamená 14 dní totálního nasazení s minimem spánku a s nutností maximální koncentrace,“ uvádí Martin. A do poslední chvíle se v sedlčanských dílnách bude pracovat také na technických vylepšeních kamionu, který ještě čekají velké úpravy a s největší pravděpodobností se změní i jeho vzhled.

Foto KM Racing

V přiloženém videu se můžete podívat, jak to vypadá, když se během rallye všichni závodníci ztratí a jak vypadal pád Lukáše Dvořáka.

Články odjinud


Články odjinud