9. srpna 2012 • 17:45

FOTO: Tlusté? Jsme silnější než chlapi, a to jim vadí, brání se sportovkyně

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americká vzpěračka Holley Mangoldová váží 157 kilogramů a je hrdá na to, že je nejtěžší ženou olympijských her v Londýně. Čím dál víc sportovkyň, které nevypadají jako modelky štve fakt, že je lidé posuzují podle zevnějšku a ne podle toho, co dokáží.



"Když se podívám na mě a na mou parťačku (Sarah Roblesovou), tak si myslím, že obě dokazujeme, že můžete mít sportovní postavu v jakékoliv velikosti," napsala si Mangoldová na Twitter.

Ten mimochodem doprovází její heslo "Loving life and living big!", tedy něco jako "Miluju život, velký život!"

"Neříkám, že každý je sportovec, ale že sportovec může být jakkoliv velký." Že je Mangoldová velká sportovkyně dokázala v olympijské soutěži žen nad 75 kilogramů, kde sice skončial desátá, ale hlavně kvůli zraněným šlachám v zápěstí.

Americká vzpěračka Sarah Roblesová v olympijské soutěžiFoto EPA

Britská vzpěračka Zoe Smithová si to na Twitteru rozdala s urážejícími fanoušky, kteří ji nazývali "lesbou" a "babochlapem", napřímo. "Jste paličatí chlapi, kteří se cítí ohrožení tím, že jsme silnější než vy!"

"Nevzpíráme proto, abychom vypadaly krásně," cituje osmnáctiletou sportovkyni, která vylepšila v kategorii do 58 kilogramů britský rekord, server Yahoo.com.

"My, stejně jako každá žena se špetkou sebeúcty, preferujeme muže, kteří mají tolik vnitřní síly, aby se necítili ohrožení tím, že nejsme slabé a neschopné."

Elisa Casanovová, Itálie, vodní pólo
Elisa Casanovová, Itálie, vodní pólo
 

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud