9. července 2012 • 07:25

Seriál Sportu: Olympijská šampionka vypálí za rok až třicet tisíc nábojů

Autor: bb
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Dvě až čtyři hodiny na střelnici, k tomu plavání a ještě cviky od fyzioterapeuta. Tak vypadá předolympijský trénink střelkyně Kateřiny Emmons, jež před čtyřmi lety na Hrách v Pekingu získala zlato ve vzduchovce a stříbro v malorážce.



„Za měsíc vystřílím zhruba patnáct set malorážkových nábojů a do tisíce vzduchovkových. Takže kolem třiceti tisíc za rok. Na jednom tréninku vzduchovky je to tak sedmdesát ran,“ říká osmadvacetiletá majitelka tří olympijských medailí.

Na vzduchovkové střelnici stráví při jednom tréninku kolem dvou hodin, na malorážkové je to až dvojnásobek. V závodě totiž střílí vleže, vkleče i vestoje, tudíž potřebuje trénovat vlastně tři různé disciplíny. Proto je malorážka až její druhou zbraní, i když vystřílí více nábojů.

U čeho si Emmons od tréninku nejlépe odpočine? A jak vypadá její denní program a jídelníček? To vše se můžete dočíst na stránkách Sportu v seriálu o tréninku olympioniků, jenž začíná prvním dílem v pondělí.

V následujících dnech představíme přípravu badmintonisty Petra Koukala, akvabel Soni Bernardové a Alžběty Dufkové, vzpěrače Jiřího Orsága, trampolinistky Zity Frydrychové, oštěpařů ze skupiny Jana Železného a moderního pětibojaře Davida Svobody.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud