11. července 2009 • 17:28

Kubala s Benešem ve Gstaadu devátí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plážoví volejbalisté Přemysl Kubala a Petr Beneš obsadili na turnaji kategorie Grand Slam ve švýcarském Gstaadu deváté místo, čímž dosáhli nejlepšího společného výsledku na Světovém okruhu v kariéře.



V soutěži je zastavili v osmifinále evropští šampioni Reinder Nummerdor a Richard Schuil, kteří dnes českou dvojici porazili hladce 21:17 a 21:8.Kubala s Benešem se podělili o deváté místo s dalšími sedmi dvojicemi a získali prémii 8000 dolarů a 320 bodů do žebříčku.

Úspěch na turnaji sim zajistili dvěma vítězstvími v základní skupině, kterou překvapivě vyhráli a kvalifikovali se přímo do druhého kola play off. Vyřazovací boje pro ně však záhy skončily prohrou s nizozemskými volejbalisty.

Do soutěže vstoupili čeští hráči porážkou s třetím nasazeným párem Ricardo, Emanuel z Brazílie 1:2, ale pak zdolali ve dvou setech vicemistry světa Dmitrijem Barsukem a Igorem Kolodinským z Ruska i krajany Michala Bízu a Pavla Rotrekla.

Ti obsadili dělené 25. místo.V soutěži žen se z titulu radovaly Brazilky Talita s Marií Antonelliovou, které ve finále porazily krajanky Larissu a Julianu 2:1. Připsaly si již třetí letošní vítězství a soupeřkám oplatily finálovou porážku z Ósaky.

Muži:

Osmifinále:
Nummerdor, Schuil (12-Niz.) - Kubala, P. Beneš (30-ČR) 2:0 (17, 8).

Ženy:

Finále:
Talita, Antonelliová (2-Braz.) - Larissa, Juliana (3-Braz.) 2:1 (-17, 16, 12)

O 3. místo: Branaghová, Youngsová (4-USA) - Van Ierselová, Keizerová (13-Niz.) 2:0 (14, 17).

Semifinále:
Talita, Antonelliová - Branaghová, Youngsová 2:0 (18, 14),
Larissa, Juliana - Van Ierselová, Keizerová 2:0 (19, 16).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud