31. března 2016 • 23:28

Krasobruslařka Březinová na MS nepostoupila do volných jízd

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Slavia - Baník: Tanko tvrdě dojel Holeše, po zásahu VAR dostal červenou kartu!
SESTŘIH: Jablonec - Karviná 3:2. Obrat v závěru, rozhodl Náprstek
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká krasobruslařka Eliška Březinová na mistrovství světa v Bostonu nepostoupila do volných jízd. Ještě před skončením krátkých programů se propadla mimo finálovou čtyřiadvacítku, která bude mít šanci startovat ve druhé části soutěže. Pokud některá ze zbývajících čtyř závodnic absolutně neselže, skončí devětadvacátá.



Dvacetiletá Březinová sice na rozdíl od svého bratra Michala v krátkém programu nespadla, ale nevydařil se jí výjezd z dvojitého axela a zaváhala také v zakloněné piruetě. Ziskem 47,75 bodu zaostala o přibližně čtyři body za svým osobním rekordem. Na postup potřebovala v konkurenci 38 závodnic atakovat padesátibodovou hranici. Zatím poslední kvalifikovaná Niki Woriesová z Nizozemska získala 49,86 bodu.

Česká mistryně na mistrovství světa podobně jako loni, kdy rovněž nepostoupila z krátkého programu, nenaváže na 18. místo z roku 2014. V Bostonu dopadla stejně jako taneční pár Cortney Mansourová, Michal Češka, pro který rovněž soutěž skončila už po první části. Volné jízdy se tak na mistrovství světa budou z českých reprezentantů týkat jen Michala Březiny, který je po krátkém programu jedenáctý.

Papadakisová a Cizeron obhájili světový titul v tancích na ledě

Francouzští krasobruslaři Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron obhájili světový titul v tancích na ledě. Po světovém rekordu ve volném tanci vyhráli v celkovém součtu o více než šest bodů. Další medaile na šampionátu v americkém Bostonu získaly domácí páry, sourozenci Maia a Alex Shibutaniovi a Madison Chocková, Evan Bates. Čeští reprezentanti Cortney Mansourová a Michal Češka po 24. místě v krátkém tanci do dnešní finálové části soutěže nepostoupili.

Papadakisová s Cizeronem, kteří loni vylétli ze druhé desítky až na světový trůn, letos potvrdili své postavení. Ačkoliv museli polovinu sezony vynechat kvůli partnerčinu zranění, získali v lednu evropský titul a v Bostonu svůj výkon ještě vylepšili. Za precizní romantický volný tanec na moderní hudbu získali 118,17 bodu, což je nejvyšší známka krasobruslařské historie. Celkovým součtem 194,46 bodu se zařadili na druhé místo historických tabulek.

Upevnili si tak vedení z krátkého tance a získali druhé světové zlato. Ani na dalších pozicích na stupních vítězů volné tance nic nezměnily. Sourozenci Shibutaniovi díky vystoupení na hudbu skupiny Coldplay po pěti letech znovu získali medaili na MS, v roce 2011 byli při svém debutu bronzoví. Obhájce stříbrných medailí Chockovou a Batese Rachmaninův klavírní koncert dovedl k bronzu.

Podruhé za sebou skončili na světovém šampionátu čtvrtí Italové Anna Capelliniová a Luca Lanotte. Šampioni z roku 2014 si ve volném tanci o dvě místa polepšili, ale na medaili znovu nedosáhli. Na pátou příčku se propadli vítězové finále Grand Prix, Kanaďané Kaitlyn Weaverová a Andrew Poje.

Až devátý skončil nejlepší ruský pár Victoria Sinicynová, Nikita Kacalapov. Této tradiční krasobruslařské velmoci na MS chyběly jedničky Jekatěrina Bobrovová a Dmitrij Solovjov, protože partnerka měla pozitivní dopingový test na meldonium.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud