Jan Jaroch
17. listopadu 2015 • 04:38

Plíšková, holka na roztrhání: 110 zápasů za rok a ještě nekončí

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bylo víc než výstižné, že sezonu 2015 končila tenistka Karolína Plíšková fedcupovou šichtou, během níž odehrála 3 finálové zápasy ve dvou dnech. Nejpilnější tenistka světa, takový titul by za poslední rok zasloužila. Vždyť odehrála společně ve dvouhře a čtyřhře astronomických 110 utkání, dvakrát tolik než Serena Williamsová.



Měla masivní podíl na obratu z 1:2 ve fedcupovém finále proti Rusku. Ještě dlouho poté, co ho s Barborou Strýcovou zlatým deblovým bodem dokonaly, v 23leté hráčce proudil adrenalin. „Asi to nemohl být lepší konec kariéry,“ rozesmála sebe i spoluhráčky. „Teda chtěla jsem říct sezony.“

Rok končí se 79 odehranými duely v singlu (53:26) a 31 v deblu (15:16). Pokud si někdo zaslouží pauzu, je to právě Karolína Plíšková . Ale nebude dlouhá. „Vzhledem k mému plánu jenom dva týdny. Už se na ně hrozně těším,“ vyprávěla.

Plíšková zamíří zítra na týdenní pobyt do Dubaje, pak už se pomalu začne chystat na další přelet do Asie. Čeká ji totiž start v lukrativní exhibiční lize IPTL, která se hraje od 2. do 20. prosince. Plíšková v ní bude letos spolu s  Tomášem Berdychem jedinou českou zástupkyní.

Plíšková ve Fed Cupu odehrála nejdůležitější zápasy kariéry
Video se připravuje ...

A stejně jako loni česká mužská jednička ji pojme přípravně. Během utkání, jež odehraje v týmu Singapur Slammers, začne trénovat na další sezonu. Veze si s sebou svého kondičního trenéra Petra Pecha a také španělského fyzioterapeuta, jenž jí letos několikrát výrazně pomohl.

„Nebude se hrát moc zápasů, je to spíš taková show. Bude dělat kondici a hlavně ji dá fyzioterapeut do kupy,“ popisoval tenistčin kouč Jiří Vaněk s tím, že první turnaj nové sezony čeká již 4. ledna v australském Brisbane, po něm přijde Sydney, Australian Open a kolotoč poběží od znovu naplno.

Pokud bude Plíšková vítězit v tak hojném počtu jako letos, počet turnajů omezí. I ona cítí, že v její nové roli je už kvalita víc než kvantita.

Chvíle štěstí v podání Barbory Strýcové a Karolíny Plíškové
Chvíle štěstí v podání Barbory Strýcové a Karolíny Plíškové

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud