Jonáš Bartoš
20. září 2017 • 19:06

Debl s Rafou? Fanoušci by šíleli, smál se Federer. Už trénoval s Berdychem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenisový rytíř, majitel devatenácti grandslamových titulů Roger Federer. Vedle něj Rafael Nadal, majitel deseti vítězných pohárů z French Open. Dokážete si tuhle dvojici představit ve čtyřhře? Dva tenisoví velikáni budou od pátku v Praze bojovat za výběr Evropy o premiérový Laver Cup proti výběru světa. Svorně doufají, že se během třídenního zápolení vůbec poprvé v kariéře postaví na jednu stranu kurtu. „Chtěl bych mít Rafu na své straně,“ usmíval se 36letý Federer při představě, že nastoupí po boku svého největšího rivala.



Obě tenisové legendy si ve středu vyzkoušely černý kurt v pražské O2 Areně. Federer si zatrénoval s dalším týmovým parťákem Tomášem Berdychem. Švýcarský elegán během chvilky na dvorci s českou tenisovou jedničkou ukázal, že je stále v ohromné formě a i v 36letech dokáže s raketou v ruce takřka neuvěřitelné věci.

Novináři dostali unikátní možnost sledovat úvodní čtvrthodinku tréninku. Berdych s Federerem se během ní zahřáli při lehkém rozpinkání. Vyzkoušeli si základní údery, voleje, smeče, servis i return.

Švýcarský tenisový fenomén i v tréninkovém rytmu předvedl několik fantastických úderů. Chytré kraťasy, prohozy jednoručným bekhendem, precizní voleje, tu a tam dělové winnery. Ve Federerově podání vypadalo všechno naprosto jednoduše a hladce.

Trénink hvězd. Federer předvedl tenisové parády s Berdychem
Video se připravuje ...

Švýcarský tenista letos slavil tituly na Australian Open i Wimbledonu a s Rafaelem Nadalem (kraloval na French Open a naposledy na US Open) opět vévodí světovému žebříčku. „Před sezonou asi nikdo na světě neočekával, že každý z nich vyhraje dva grandslamy. Mají za sebou fantastický rok. Je skvělé mít v týmu takové hráče,“ liboval si po slavnostním zahájení ve středu odpoledne kapitán výběru Evropy a švédská tenisová legenda Björn Borg.

Právě on rozhodne, zda se jedni z nejlepších tenistů historie poprvé postaví na jednu stranu kurtu. Federer s Nadalem ještě nikdy nenastoupili do společné čtyřhry, ale dá se očekávat, že během třídenního zápolení v Praze k tomuto unikátnímu spojení dojde.

„Mluvili jsme s Rafou už dávno o tom, že si spolu zahrajeme debla, zatím k tomu ale nedošlo. Chtěl bych ho mít na své straně sítě, to je jasné. Uvidíme, jak nám půjdou tréninky, Björn pak rozhodne,“ usmíval se Federer během krátké rozmluvy s novináři.

Vše o Laver Cupu zde >>>

„Bylo by skvělé, pokud se to podaří. Už jsme se o tom bavili před lety, že bychom spolu odehráli nějaké turnaje, ale dosud k tomu nedošlo. Těšíme se, že se nám to povede tady. Samozřejmě rozhodne kapitán, musíme se ukázat na tréninku,“ doplnil Nadal svého velkého konkurenta a tentokrát výjimečně parťáka v jednom týmu.

Pokud se hvězdný pár dá alespoň na jedno utkání dohromady, půjde zcela jistě o jeden z vrcholů třídenního tenisového svátku v Praze. „Každý čeká, že společně vyhrajeme a každého smeteme. Ale nikdy jsme spolu nehráli, ani nevíme, kdo bude na jaké straně kurtu,“ připustil Federer.

„Ale zahrál bych si s Rafou hrozně rád, chtěl bych vidět, jak jeho forhend ničí soupeře na druhé straně. Jsem si jistý, že by fanoušci šíleli, také proto by bylo skvělé dát nás dohromady. Ale kapitána nechceme dostávat pod tlak,“ culil se Federer.

Na podvečerním tréninku s Berdychem ukázal, že je připravený a ve formě. Středně rychlý, unikátně černě zabarvený kurt si po něm vyzkoušel i Rafael Nadal. „Po US Open jsem si potřeboval odpočinout a nabrat energii, ale teď jsem připravený,“ hlásil levoruký Španěl.

V O2 Areně už se všechno rozjíždí naplno. Ve čtvrtek po poledni kapitáni obou týmů zveřejní nominace do jednotlivých zápasů, od pátku se začne hrát. A všichni se už nyní těší, co předvedou dvě největší ikony poslední dekády.

Laver Cup je jedinečná tenisová událost, kterou nelze s ničím srovnat, shodují se tenisté
Video se připravuje ...

Tenisové hvězdy v Praze! Federer a spol. házeli tenisáky, hráči pořizovali selfie
Video se připravuje ...

Obě tenisové legendy si ve středu vyzkoušely černý kurt v pražské O2 Areně.
Obě tenisové legendy si ve středu vyzkoušely černý kurt v pražské O2 Areně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud