8. července 2011 • 16:30

Kvitová v rodném Fulneku: Kabriolet a čestná stráž

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nabitý program nové tenisové hrdinky Petry Kvitové nekončí. Wimbledonská vítězka se po včerejším setkání s prezidentem Václavem Klausem a návštěvě festivalu v Karlových Varech představila i v rodném Fulneku, kam dorazila ve velkém stylu v bílém kabrioletu.



Luxusní vůz dorazil na Komenského náměstí za doprovodu motocyklů, celé přivítání dokreslovala čestná stráž v podobě fulneckých tenistů.

Příjezd nové české hrdinky sledovalo v šestitisícovém městečku přes patnáct set fanoušků. "Jsme nesmírně hrdi, že z Fulneku pochází taková nádherná osobnost, jako je Petra Kvitová. Jsi pro mne vzorem krásného člověka," řekla v emotivním prohlášení starostka města Jana Mocová.


Světová osmička dostala hned po příjezdu od starostky plaketu s čestným občanstvím, dort a náušnice z bílého zlata. Celou slavnostní chvíli orámovalo vyzvánění městských zvonů.

Petra Kvitová spolu s rodiči ve FulnekuFoto ČTK
Stejně jako prezident Václav Klaus obdržela starostka města velkou fotografii Kvitové s wimbledonským talířem za finálový triumf.

"Nikdy jsem si nemyslela, že budu stát před plným fulneckým náměstím, jsem velmi šťastná," řekla nadšeným fanouškům dojatá Kvitová.

Významnost celé události podtrhuje fakt, že Kvitová před odjezdem svým fanouškům slíbila, že pro získání wimbledonské trofeje udělá maximum. "Ráda bych přání svým příznivcům splnila," prohlásila před odjezdem na slavný turnaj jednadvacetiletá rodačka.

Ziskem prvního grandslamu se však česká jednička nehodlá uspokojit. "Budu usilovat o to, abych ve Wimbledonu vyhrála i příští rok a také chci uspět na olympijských hrách, které se konají také v Londýně," slíbila divákům nová šampionka.

Na fulneckém náměstí vystoupili kromě rodičků Kvitové i její učitelé z fulnecké základní školy. "Byla to spíše vzorňačka. Někdy z diktátu lufty měla, ale na vysvědčení ode mě nikdy nedostala horší známku než dvojku," řekl bývalý učitel Alois Kozel.

Jedno z nejcennějších ocenění pro Kvitovou je však udělení čestného občanství města Fulneku, protože tohoto vyznamenání se ji dostalo teprve jako druhému občanu města po Janu Ámosu Komenském, který působil v místní škole Jednoty bratrské, a na jehož památku je zde i vybudované muzeum.


Zhruba patnáctset lidí vítalo wimbledonskou vítězku
Zhruba patnáctset lidí vítalo wimbledonskou vítězku

Vstoupit do diskuse
2

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud