Pavel Novotný
24. prosince 2013 • 04:59

Vánoce u Federerových: Stromeček zdobí s dětmi. A dárek pro Mirku?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sezona mu zdaleka nevyšla podle jeho představ. Roger Federer ukončil tenisový rok až na šestém místě, což pro sedmnáctinásobného grandslamového šampiona není dobrý výsledek. Vše je však zapomenuto a švýcarský elegán už směle vyhlíží ročník nový.



Ještě předtím však svým fanouškům v internetové diskusi odpověděl na celou řadu otázek, které se týkaly nejen tenisu.

Dvaatřicetiletá legenda už zdaleka nemá na prvním místě jen tenis. Jeho hlavní zájem se točí kolem čtyřletých dvojčat, manželky Mirky a vánočních svátků.

"Vánoční stromek mám už dávno ozdobený, pomáhaly mi při tom moje holky," reagoval na dotaz jednoho z fanoušků Švýcar.

S další odpovědí však už pořádně váhal. "Co koupím Mirce k Vánocům? "Budou to jen drobnosti, nic velkého," říkal tajemně Federer.

Podstatně jistěji si počínal při dotazech na novou tenisovou sezonu.

"S tréninkem už jsem začal a musím říct, že si to opravdu užívám. Za chvíli to začne, budu startovat na turnaji v Brisbane a chci být dobře připraven," říká dvaatřicetiletý tenista.

Fanouškům neunikla ani Federerova vlastnost zapamatovat si většinu ze stovek odehraných zápasů. "Odehrál jsem na okruhu přes tisíc utkání, už se mi to přeci jen začíná motat," přiznává se smíchem.

Dalšího tazatele pro změnu zajímalo, kolik zemí už Federer během své bohaté kariéry navštívil. "Pětapadesát. Musel jsem si dokonce zařídit nový pas, protože už si mi do něj nevešla všechna ta razítka," prokazuje skvělou paměť rodák z Basileje.

Na Švýcara se však linuly i pořádně netradiční otázky. "Jak dlouho vydržím bez dechu pod vodou? Není to moc slavný, rekord mám 42 sekund," udržuje si přehled legenda.

Co má Federer nejraději za ovoce a jak je na tom s kreslením? "Jahody, jablka, mango, to jsou mí favorité, ale kreslit opravdu moc neumím," přiznává.

"A co mě napadne, když se podívám na fotku mého otce, když mu bylo třicet? Ano, máte pravdu, jsem celý po něm," reaguje na další dotaz sedminásobný wimbledonský šampion.


Stejně jako kreslení nejde podle další odpovědi tenisové legendě ani tancování. "Zkoušel jsem to, ale vždycky jsem toho raději nechal, nechci se ztrapnit," říká.

A další poněkud kuriózní dotaz. "Už jsi někdy vrazil  do skleněné stěny?" ptá se zvědavý fanoušek.

"Ano, už se mi to povedlo. Jednou jsem vrazil do zrcadla, bylo to v bludišti a já jsem byl trošku dezorientovaný," nenechává se z klidu vyvést Roger.

Dalšího diskutujícího pro změnu zajímalo, jaká byla nejnižší teploty, při které Federer hrál soutěžní zápas. "Myslím, že to bylo v Hamburku proti Gastónu Gaudiovi, bylo asi pět stupňů," potvrzuje svůj skvělý přehled Roger.

Zpět k tenisu. Kdy tedy Federer vyhraje svůj osmnáctý grandslamový titul? "Tvrdě pracuji na tom, aby se mi to povedlo už na Australian Open," říká tenista, který zde vyhrál čtyřikrát.

Federer se vyjádřil i k nedávnému úmrtí Nelsona Mandely. "Byl velikou inspirací pro všechny. Mám k němu obrovský obdiv pro jeho toleranci, odpuštění... Byl to skvělý muž," uzavírá tenisový velikán.

Slavná rodina pozornosti neunikne nikde
Slavná rodina pozornosti neunikne nikde

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud