30. října 2015 • 11:34

Skvělá Šafářová poslala Kvitovou do semifinále, slaví i H+H

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Petra Kvitová si i přes porážku ve svém posledním zápase v Bílé skupině se Španělkou Garbinou Muguruzaovou (4:6, 6:4 a 5:7) zahraje semifinále Turnaje mistryň. Do boje o finále ji totiž poslala fedcupová parťačka Lucie Šafářová, která ve dvou setech porazila Angelique Kerberovou 6:4 a 6:3. Sama Šafářová už šanci na postup neměla. Kvitová si semifinále zahraje potřetí v kariéře, v sobotu (11.30, ONLINE na iSport.cz) vyzve Rusku Marii Šarapovovou.



Druhou semifinálovou dvojici tvoří Muguruzaová a Polka Agnieszka Radwaňská. 

Semifinále si zahrají také deblistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká. V závěrečném utkání Červené skupiny proti Američankám Raquel Kopsové-Jonesové a Abigail Spearsové sice prohrály 3:6, 6:3, 9:11, ale k postupu stačilo českým tenistkám získat pět gamů, což se jim povedlo. V semifinále nastoupí proti Španělkám Garbiňe Muguruzaové a Carle Suárezové.

Kvitová nechtěla před zápasem Šafářové s Kerberovou spekulovat nad výsledkem. "Jsem v téhle situaci poprvé. Co má být, to bude. Nějak extra to neřeším. Samozřejmě Lucce fandím a ráda bych, kdyby vyhrála," řekla světová pětka a nakonec nezamířila na hotel, jak plánovala, ale gratulovala a děkovala Šafářové ještě v šatně, poslala jí také vzkaz na sociální síti. 

Týmová práce

Šafářová odehrála nejlepší zápas od konce srpna a Kerberovou jasně přehrála. "Je to týmová práce," smála se v rozhovoru na dvorci, že pomohla Kvitové do semifinále. "Jsem za Petru ráda a mám radost i ze svého vítězství," řekla Šafářová.

O jakou bitvu mezi Kvitovou a Muguruzaovou půjde, naznačila první hra. Česká tenistka game při svém podání získala až po devíti minutách. Na servisu se trápila celé utkání, ale ukázala srdce bojovnice a předvedla nejlepší výkon v turnaji.

Petra Kvitová a její dělový forhend
Petra Kvitová a její dělový forhend

Podle své tradice střídala Kvitová skvělé vítězné údery se špatnými a v duelu dvou ranařek se dvaadvacetileté Španělce v ostrých výměnách od základní čáry vyrovnala. V úvodním setu dokázala odpovědět na první ztrátu servisu, ale v koncovce chybovala.

Ve druhé sadě se Kvitová úspěšně opírala do returnu při druhém servisu soupeřky, jenomže o první tři získané brejky vždy přišla. Muguruzaovou ale znejistěla, navíc dobíhala ztracené míče a i favoritka dokázala zkazit nahrané voleje. Kvitová si podržela servis na 5:4 a při dalším podání soupeřky proměnila druhý setbol.

Dominance returnů pokračovala i v rozhodujícím setu. A znovu šla dvakrát do brejku Kvitová, ale vedení 2:0 ani 4:2 neudržela. Za stavu 5:4 a 30:0 při podání Muguruzaové byla dva míče od výhry, ale neuspěla. "Udělala jsem dvě blbé chyby To mě mrzí a jsem si toho vědoma, tam jsem to měla víc podržet," litovala.

V dramatické koncovce odvrátila za stavu 5:6 tři mečboly, nevyužila dva brejkboly a odešla poražena po dvou a půl hodině hry. "Nechala jsem tam všechno, co jsem mohla, ale bohužel to nestačilo. Byla jsem tam až do konce a bojovala jsem. Neurvala jsem to, ale zápas jako takový byl dobrý," prohlásila pětadvacetiletá Kvitová.

Šafářová hrála uvolněně a pomáhala si především z forhendu. Naopak Němka, které k postupu stačil jeden set, byla nervózní a situaci neunesla. "Já to nedám. Jsem úplně rozhozená. Měly by se hrát dva zápasy najednou," stěžovala si Kerberová ve druhém setu svému trenérovi, když za ní přišel k lavičce. Šafářová proměnila čtvrtý mečbol a ukončila sérii šesti porážek. "Jsem nadšená," řekla letošní finalistka Roland Garros.

Náhradnice H+H jdou do semifinále

Hlaváčková a Hradecká se dostaly na Turnaj mistryň jako první náhradnice a semifinále je pro ně velkým úspěchem. "Je to úžasný, teď už nemáme co ztratit," řekla Hradecká. V duelu o finále se střetnou se Španělkami, které se rovněž kvalifikovaly až po odhlášení jiného páru.

"V týdnu jsem na ně koukala a musím říct, že Muguruzaová je v úžasné formě. Je nebezpečná zezadu a na servisu, Carla kouzlí na síti a přináší deblového ducha, ale určitě máme šanci," uvedla Hlaváčková.

Vítězkami deblové Červené skupiny se staly bez porážky Švýcarka Martina Hingisová s Indkou Saniou Mirzaovou, které se budou hrát v semifinále proti tchajwanským sestrám Chan Hao-ching, Chan Yung-jan.

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru (tvrdý povrch, dotace 7 milionů dolarů):
Dvouhra:
Bílá skupina:
Muguruzaová (2-Šp.) - Kvitová (4-ČR) 6:4, 4:6, 7:5,
Šafářová (8-ČR) - Kerberová (6-Něm.) 6:4, 6:3. 

Konečná tabulka

1. Muguruzaová 3 3 0 6:1 3
2. Kvitová 3 1 2 3:4 1
3. Šafářová 3 1 2 2:4 1
4. Kerberová 3 1 2 2:4 1

Čtyřhra:
Červená skupina:
Hingisová, Mirzaová (1-Švýc./Indie) - Babosová, Mladenovicová (4-Maď./Fr.) 6:4, 7:5,
Kopsová-Jonesová, Spearsová (6-USA) - Hlaváčková, Hradecká (7-ČR) 6:3, 3:6, 11:9, 

Tabulka

1. Hingisová, Mirzaová 3 3 0 6:0 3
2. Hlaváčková, Hradecká 3 1 2 3:4 1
3. Babosová, Mladenovicová 3 1 2 2:4 1
4. Kopsová-Jonesová, Spearsová 3 1 2 2:5 0

Petra Kvitová a její dělový forhend
Petra Kvitová a její dělový forhend

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud