9. června 2016 • 17:32

Pavlásek zdolal Rosola a vyhlíží stovku, Hlaváčková Plíškovou nevyzve

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Adam Pavlásek zvládl lépe české čtvrtfinále challengeru Sparta Prague Open. Šestý nasazený hráč dnes odvrátil ve druhé sadě duelu s Lukášem Rosolem pět setbolů a turnajovou jedničku porazil 6:4 a 7:6. Pokud postoupí ve Stromovce do finále, má naději poprvé proniknout do světové stovky. Na turnaji v Nottinghamu naopak dohrála Andrea Hlaváčková.



"Vím, že jsem na dostřel, ale radši se tím nezaobírám. Určitě to je priorita, každý hráč má sen být ve stovce a je to samozřejmě i můj sen. Chci předvádět co nejlepší výsledky, vyhrávat turnaje a uvidíme, kde se zastavím," řekl Pavlásek.

V duelu s Rosolem Pavlásek v první sadě dobře podával, nepovolil 71. hráči světa žádný brejkbol a sám mu jednou vzal servis. Ve druhé sadě už Pavlásek prohrával 0:3, ale za stavu 3:5 odvrátil při servisu soupeře tři setboly a získal ztracený servis zpět. Z dalších dvou setbolů "utekl" o hru později a v tie-breaku zápas ukončil.

"Zápas to byl těžký, protože Lukáš hraje strašně rychle, ale já jsem to naštěstí ustál. Celý zápas jsme byl v defenzivě, ale jsem rád, že jsem těžké chvilky vydržel," uvedl Pavlásek po své čtvrté výhře v kariéře nad hráčem ze světové stovky.

"Zlomem bylo, že jsem druhý set nedoservíroval. Neopřel jsem se o první servis a dal jsem soupeři naději. To mě stálo zápas," řekl Rosol a doplnil: "Zkoušel jsem být aktivnější a uhrát si body sám, ale Adam hrál bohužel líp než já."

Svěřenec trenéra Michala Navrátila Pavlásek je letos počtvrté v semifinále challengeru, třikrát prošel do finále, ale na vavřín ještě nedosáhl. Jeho příštím soupeřem bude Slovák Jozef Kovalík, čtvrtý nasazený a 134. hráč světa.

Hlaváčková Plíškovou nevyzve, sestry jsou v semifinále čtyřhry

Tenistka Andrea Hlaváčková nenavázala na trávě v Nottinghamu na vítězství nad nasazenou Yaninou Wickmayerovou a vypadla s Australankou Asleigh Bartyovou, jež stejně jako ona hrála kvalifikaci. Bartyová českou deblistku porazila 6:0, 4:6, 6:4 a ve čtvrtfinále se utká s nejvýše nasazenou Karolínou Plíškovou.

Hlaváčková, které patří ve světovém žebříčku 192. příčka, se do hlavní soutěže po neúspěchu v kvalifikaci dostala místo zraněné Chorvatky Any Konjuhové. Proti Belgičance Wickmayerové si připsala první singlovou výhru na WTA Tour po téměř devíti měsících, dnes už na ni ale nenavázala.

Hlaváčková se s Plíškovou utká alespoň ve čtyřhře. Narazí na sebe v semifinále, kam Hlaváčková postoupila s Číňankou Pcheng Šuaj a Karolína Plíšková s dvojčetem Kristýnou.

Bartyová, jež se letos v únoru vrátila k tenisu po sedmnáctiměsíční pauze, kterou vyplnila mimo jiné kriketem, postoupila do čtvrtfinále poprvé od roku 2013. Aktuálně 623. tenistka žebříčku se se světovou sedmnáctkou Plíškovou utkala před čtyřmi lety právě v Nottinghamu a na tehdejším turnaji kategorie ITF ji ve třech setech porazila.

Tenisový challenger Sparta Prague Open (antuka, dotace 42 500 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Pavlásek (6-ČR)
- Rosol (1-ČR) 6:4, 7:6 (7:3),
Kovalík (SR) - Stebe (Něm.) 6:2, 2:0 skreč,
Novak (Rak.) - Dutra Silva (2-Braz.) 4:6, 6:1, 7:6 (9:7),
Robert (3-Fr.) - Zopp (8-Est.) 6:2, 6:3. 

Tenisový turnaj žen v Nottinghamu (tráva, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Bartyová (Austr.) - Hlaváčková (ČR) 6:0, 4:6, 6:4,
Čeng Saj-saj (Čína) - Kontaová (2-Brit.) 6:4, 7:5,
Mooreová (Brit.) - McHaleová (8-USA) 6:2, 6:2,
Paszeková (Rak.) - Rybáriková (SR) 6:3, 3:1 skreč. 

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková (ČR)
- Chan Sin-jün, Wang Ja-fan (3-Čína) 6:4, 6:3,
Hlaváčková, Pcheng Šuaj (ČR/Čína) - Chan Hao-Ching, Chan Yung-Jan (1-Tchaj-wan) 6:2, 7:6 (7:3). 

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud