26. října 2016 • 10:30

Koukalová o soupeřce Plíškové: Je trhlá, mě zase sjela za melír

Autor: iSport.cz, jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 13:35 | Stačí jedna výhra a může si česká tenistka Karolína Plíšková zajistit postup do semifinále Turnaje mistryň. V Bílé skupině však čeká náročný úkol. V cestě ji stojí rozjetá Ruska Světlana Kuzněcovová, která v posledním zápase s Radwaňskou šokovala tenisový svět tím, že si o přestávce ustříhla cop. "To může napadnout fakt jenom ji," smála se bývalá tenistka Klára Koukalová, která se s jednatřicetiletou Ruskou zná osobně.



Letos dokázala ovládnout už 21 třísetových utkání a Turnaj mistryň bere vážně. Předvedla to i ve svém prvním zápase s Agnieszkou Radwaňskou. Kuzněcovová si totiž přímo na kurtu ustříhla vlasy, které jí překážely a velkou bitvu dotáhla do vítězného konce.

"Už před turnajem jsem říkala, že je Kuzněcovová správně střelená a hned to taky ukázala. Ustřihnout si cop během zápasu? To může napadnout fakt asi jenom ji. Zírala jsem na to s otevřenou pusou. Je to jeden z největších extrémů, co jsem v tenise viděla," kroutila hlavou bývalá tenistka Koukalová .

Do vyhrocených zápasů se dokáže Koukalová vžít a pro Rusku má i pochopení. "Párkrát se mi taky stalo, že mi cop vlétl při servisu do očí a to je fakt hodně nepříjemný. Ale v životě by mě nenapadlo si na kurtu ustřihnout vlasy. To by asi žádná jiná holka neudělala," tvrdí.

VIDEO: Kuzněcovová si o přestávce ustříhla cop

Jako bývalá profesionální tenistka zná Kuzněcovovou osobně. Jaký má na ní názor? "Světlana je showmanka, ta to prostě moc neřeší. Pamatuji se, jak jsme jednou seděly v šatně a ona na mě asi minutu upřeně koukala. Ptám se jí, co je, a ona mě sjela: Co to máš na hlavě, to už není melír ale jenom bílá barva. Co s těmi vlasy děláš? Takhle z ničeho nic na mě nastoupila, docela jsem se nasmála. Je vážně trhlá," vzpomíná.

Přesto nebude mít Karolína Plíšková snadný úkol. Dvojnásobná grandslamová šampionka zápas rozhodně nedá zadarmo. "Jí v Singapuru strašně vyhovuje povrch, na kterém míče docela vysoko skáčou. Světlana je zase bude hodně roztáčet, aby Karolíně skákaly mimo komfortní zónu, z níž je zvyklá hrát svoje rány. Čím výš míč vyskočí, tím těžší je ho zabít," vysvětluje Koukalová.

"Pokud Karolína bude dobře servírovat, bude to mít ulehčené, ale pokud jí podání jen trochu nepůjde, tak ve výměnách to bude mít hodně těžké, protože Kuzněcovová je výborně fyzicky připravená a teď si hlavně hrozně věří. O víkendu vyhrála turnaj v Moskvě, teď porazila Radwaňskou. Nemyslím, že by jí mohly dojít síly, tenhle turnaj ještě vydrží. Jede na své vlně a vůbec neřeší, jestli je unavená. Navíc má den volna, udělá si regeneraci a bude úplně v pohodě,“ rozebírá vyhlídky soupeřky Plíškové.

ONLINE: Zápas Karolína Plíšková - Světlana Kuzněcovová sledujte od 13.30 zde »

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud