18. listopadu 2017 • 07:09

Podruhé konec. Murray se dohodl na ukončení spolupráce s Lendlem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Britský tenista Andy Murray se dohodl na ukončení spolupráce s trenérem Ivanem Lendlem. Murray o tom informoval na svých internetových stránkách.



Murray se s Lendlem rozchází již podruhé. Lendl trénoval Murrayho od začátku roku 2012 do března 2014. Po více než dvouleté přestávce pak spolupráci obnovili v červnu loňského roku.

Murray se pod Lendlovým vedením v roce 2012 dočkal na US Open prvního grandslamového titulu a následující rok ukončil po 77 letech čekání britských fanoušků na domácího vítěze mužské dvouhry ve Wimbledonu.

Po loňském obnovení spolupráce s Lendlem Murray podruhé zvítězil ve Wimbledonu a získal rovněž druhou olympijskou medaili. Murray se loni také probojoval na první místo světového žebříčku. Letos se však potýká se zdravotními problémy, kvůli kterým ukončil sezonu již v září a vypadl z první desítky.

"Jsem Ivanovi vděčný za veškerou jeho pomoc," uvedl Murray. "Měli jsme velký úspěch a hodně jsme se jako tým naučili," dodal. Nyní se hodlá soustředit na to, aby byl v lednu připraven hrát na Australian Open.

Ivan Lendl je nejslavnějším českým tenistou všech dob a jedním z nejlepších hráčů světové historie. Během své kariéry vyhrál 94 turnajů ve dvouhře a šest ve čtyřhře. Pětkrát vyhrál Turnaj mistrů, třikrát US Open a French Open, a dvakrát Australian Open. Zakletým pro něj zůstal Wimbledon, kde dvakrát ztroskotal ve finále.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud