5. srpna 2016 • 14:10

Hej, Phelps! Sportovci jako fanoušci. O Djokoviče byl největší zájem

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro mnoho lidí je idolem, tentokrát se však plavecký rekordman Michael Phelps při cestě olympijskou vesnicí v Riu změnil sám ve fanouška. Když míjel Novaka Djokoviče vracejícího se z tréninku, neodolal a zastavil ho. Velký tenisový fanoušek potkal srbskou světovou jedničku poprvé v životě.



„Vracel jsem se z rozhovorů a on mě míjel. Najednou si říkám: Hej, vždyť to je Djokovič. Obyčejně na ostatní sportovce kývnete, usmějete se. Ale teď jsem se rozhodl ho zastavit,“ popisoval Američan. „Zapovídali jsme se. Mluvili jsme o našem olympijském programu, kdy hraje on zápasy, kdy mám závody já. Vyfotili jsme se spolu, popřáli si hodně štěstí a pak šel každý svou cestou,“ dodal Phelps, majitel 22 olympijských medailí, z toho osmnácti zlatých.

To Djokovičovi na krku cinká jen bronz z Pekingu 2008, o své první zlato zabojuje právě v Riu. A v Phelpsovi bude mít velkého fanouška. „Je to naprosto pohodový kluk, se kterým si dobře popovídáte. Z toho jsem měl radost. Viděl jsem v televizi spoustu jeho zápasů včetně těch nezapomenutelných. Nejen, že je to talentovaný sportovec, ale také chlapík, kterého je radost potkat,“ líčil Phelps.

Phelps se potkal s Nadalem
Phelps se potkal s Nadalem

Sám přiznal, že v minulosti se na olympiádách s ostatními sportovci nerad zastavoval, chodil se sluchátky na uších a zůstával ve vlastním světě. V Riu se však loučí s olympijskou kariérou a je mnohem otevřenější.

Jiná tenisová hvězda se naopak v olympijské vesnici změnila v lovce zážitků. Čtrnáctinásobný grandslamový šampion Rafael Nadal poprosil o společný obrázek ragbyovou legendu Nového Zélandu. A Sonny Bill Williams to kvitoval na Twitteru s úsměvem. „Kámoš poprosil o fotku, lol,“ smál se ragbyový obr, jenž je rovněž zdatným boxerem.

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte zde >>

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud