10. srpna 2016 • 05:25

SOUHRN LOH Rio, 4. den: Phelps má další dvě zlata! Gebas těsně čtvrtý

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE
Dominance pokračuje! Americký plavec Michael Phelps vyhrál v Riu de Janeiro závod na 200 metrů motýlek a o pár desítek minut s americkou štafetou i závod na trati 4x200 m volně. Olympijský rekordman tak pod pěti kruhy vybojoval jubilejní 21. zlato a celkově 25. medaili. Jen kousek od cenného kovu byl český singlkanoista Vítězslav Gebas. Tomu o třináct setin sekundy utekl bronz. Velká senzace se odehrála na tenisovém kurtu. Obhájkyně titulu Serena Williamsová vypadla na OH v Riu v osmifinále. Světová jednička prohrála s Ukrajinkou Jelinou Svitolinovou 4:6, 3:6. Čtvrtý olympijský den v Riu jsme sledovali ONLINE.


AKTUALIZOVAT

4:50 Michael Phelps vyhrál na OH v Riu s americkou štafetou i závod na trati 4x200 m volně. Americký plavec získal své 21. zlato a celkově 25. olympijskou medaili.

Americká štafeta ve složení Conor Dwyer, Townley Haas, Ryan Lochte a Phelps závodu dominovala a dokončila ho v čase 7:00,66. Druzí trať zdolali Britové, bronzové medaile získali Japonci.

Ryan Lochte a Michael Phelps se radují z další zlaté medaile v jejich bohaté kariéřeFoto REUTERS

Phelps vyhrál v Riu se štafetou už i na poloviční trati volným způsobem, hodinu před dnešní štafetou navíc získal zlato v individuálním závodě na 200 metrů motýlek. 

4:40 Katinka Hosszúová získala na olympiádě v Riu třetí zlato. Maďarská plavkyně po 100 m znak a 400 m polohový závod vyhrála i krátkou polohovku. 

3:35 Michael Phelps vyhrál v Riu de Janeiro závod na 200 m motýlek. Americký plavec vybojoval jubilejní 20. zlato a celkově 24. olympijskou medaili.

Phelps svedl do posledních metrů souboj s druhým Japoncem Masatem Sakaiem, který za plaveckým fenoménem zaostal o čtyři setiny sekundy, a bronzovým Maďarem Tamásem Kenderesim. Phelps zaplaval o 35 setin horší čas než před čtyřmi lety v Londýně, kde bral stříbro, jeho tehdejší přemožitel Jihoafričan Chad le Clos dnes skončil čtvrtý.

Americký plavec Michael Phelps vyhrál v Riu de Janeiro závod na 200 m motýlek,Foto reuters

Jednatřicetiletý Phelps je nejúspěšnějším sportovcem pod pěti kruhy v historii. Ve sbírce má také po dvou stříbrných a bronzových medailích. Phelps po minulé olympiádě v Londýně ukončil kariéru, ale po dvou letech se vrátil. Po páté olympijské účasti definitivně skončí.

3:25 Katie Ledecká vyhrála závod na 200 metrů kraul.  Američanka získala druhé zlato a třetí medaili. Druhá skončila Švédka Sjöströmová, bronz si odveze do Austrálie Emma McKeonová.

2:40 Za necelou hodinu začne finálový závod 200 metrů motýlek. Americký plavec Michael Phelps se pokusí počet svých zlatých medailí zaokrouhlit na dvacet. ONLINE reportáž sledujte zde >>> 

Americký plavec Michael Phelps je nejúspěšnějším olympijským sportovcemFoto Reuters

2:35 Jachtařka Veronika Kozelská v olympijské regatě klesla na 12. místo Viktor Teplý si v třídě Laser polepšil na osmadvacátou pozici, surfař Karel Lavický v RS:X je po polovině soutěže jednatřicátý.

Š Č-jung získal pro Čínu třetí vzpěračské zlato v RiuFoto REUTERS

2:17 Čínský vzpěrač Š' Č'-jung při olympijském debutu vyhrál soutěž mužů do 69 kg. Úřadující mistr světa zvedl 352 kg a o kilo předčil Turka Ismayilova. 

2:02 Keňský atletický funkcionář skončil ve vazbě.  Michaela Rotiche, který musel kvůli obvinění z napomáhání k dopingu nuceně odjet z olympijských her, v úterý zatkla policie hned na letišti v Nairobi a soudce nařídil ponechat jej zatím ve vězení. 

1:35 Organizátoři olympijských her v Riu de Janeiro se rozhodli narychlo vyměnit palubovku v házenkářské aréně. Po třech odehraných dnech, během nichž si několik týmů na kvalitu povrchu stěžovalo, zvládli dělníci kompletní položení nové palubovky přes noc. 

1:10 Obhájkyně titulu Serena Williamsová vypadla na OH v Riu v osmifinále. Světová jednička prohrála s Ukrajinkou Jelinou Svitolinovou 4:6, 3:6.

Serena Williamsová na tenisovém turnaji v Riu končí.Foto REUTERS

1:01 Kanoista Vítězslav Gebas ve finále podle kouče Jiřího Rohana prodal, na co měl. "Mohlo to být horší, čtvrté místo je vysoko, ale kdo se dostane do finále, medaili mít může. Ale třináct setin..." poukázal kouč na drobný časový odstup od medaile.

0:54 Skokany do vody v Riu udivila zelená voda v bazénu Bronzový Brit z pondělní soutěže synchro z desetimetrové věže Thomas Daley se na twitteru podivil, jak moc se barva vody liší od té ve vedlejším bazénu na vodní pólo. Podle organizátorů není voda nebezpečná. 

0:30 Oštěpař Vítězslav Veselý by měl dodatečně získat bronzovou medaili z olympijských her v Londýně, kde v roce 2012 skončil čtvrtý. Více čtěte zde >>> 

23:29 Olympijským vítězem v kordu je dvacetiletý Korejec Pak Sang-jong. Bývalý juniorský mistr světa porazil ve finále o 21 let staršího Maďara Gézu Imreho. 

23:25 Americké gymnastky potvrdily roli favoritek a obhájily olympijské zlato v soutěži družstev. Druhé Rusky zdolaly o více než 8 bodů. Třetí byly Číňanky. 

22:49 Ruské judo získalo v Riu už druhé zlato. Ve váze do 81 kilogramů zvítězil Chasan Chalmurzajev.

Ruský judista Chasan Chalmurzajev ve finále porazil na ipon Američana Travise StevenseFoto Reuters

22:40 Vodní slalomář Vítězslav Gebas si v cíli olympijského závodu moc dobře uvědomoval, jak malý kousek mu chyběl k medaili. "Ale v klidu, půjdu zase do práce a nic se nezmění," hlásil čtvrtý muž. Rozhovor s ním čtěte ZDE »

Soupeři gratulují japonskému kanoistovi Takuyovi Hanedovi, který se po bronzovém úspěchu na olympiádě rozbrečel. Úplně vlevo Vítězslav Gebas.Foto Barbora Reichová (Sport)

22:20 Čínská vzpěračka Teng wej vyhrála soutěž ve váhové kategorii do 63 kg ve světovém rekordu 262 kg.

22:17 Judistka Tina Trstenjaková se stala olympijskou vítězkou v kategorii do 63 kilogramů a pro Slovinsko získala první medaili z her v Riu de Janeiro.

22:14 I třetí zlato ve skocích do vody na OH v Riu získala Čína. V soutěži synchro z desetimetrové věže vyhrály Čchen Žuo-lin a Liou Chuej-sia.

21:58 Veronika Kozelská Fenclová klesla po druhém dnu jachtařských soutěží v olympijském Riu de Janeiro na průběžnou dvanáctou pozici v třídě Laser Radial. 

21:38 Španělští basketbalisté v Riu prohráli i svůj druhý zápas. Po Chorvatsku podlehli také domácí Brazílii, a to nejtěsnějším možným rozdílem 65:66. Brazilci o své výhře rozhodli pět vteřin před koncem. Mistrům Evropy a obhájcům stříbrných medailí tak hrozí, že nepostoupí ani ze skupiny.

21:28 Olympijskou vítězkou ve sportovní pistoli je Řekyně Anna Korakakiová, která už v Riu de Janeiro před dvěma dny získala bronz ve vzduchové pistoli.

20:47 Vítězslav Gebas byl jen kousek od medaile v závodě singlkanoistů a skončil čtvrtý. Dvaatřicetiletý slalomář při své olympijské premiéře stejně jako v semifinále zajel čistou jízdu, svůj semifinálový čas vylepšil o více než sekundu, ale zároveň několikrát drobně chyboval.

Michael Phelps vyhrál individuální závod na 200 metrů motýlek a s týmovými kolegy i štafetu na trati 4x200 metrů volným způsobem.
Michael Phelps vyhrál individuální závod na 200 metrů motýlek a s týmovými kolegy i štafetu na trati 4x200 metrů volným způsobem.

Chvíli byl průběžně třetí, až ho odsunul nakonec vítězný Francouz Denis Garcaud Chanut. Další favorité ale také chybovali a český kanoista nakonec zůstal na čtvrtém místě, jen 13 setin sekundy za bronzovým Japoncem Takuyou Hanedou. Stříbro bral Slovák Matúš Beňuš

Kanoistika - slalom:
Muži - C1: 1. Gargaud Chanut (Fr.) 94,17(0 tr. sekund), 2. Beňuš (SR) -0,85 (0), 3. Haneda (Jap.) -3,27 (0), 4. Gebas (ČR) -3,40 (0), 5. Tasiadis (Něm.) -3,73 (2), 6. Savšek (Slovin.) -5,19 (4), 7. Eichfeld (USA) -5,52 (4), 8. Elosegi (Šp.) -7,10 (4).

20:15 Na kanálu Deodoro se rozjelo finále singlkanoistů, ve kterém bude jako šestý útočit na medaili Vítězslav Gebas. Závod sledujte ONLINE zde  

20:09 Němec Michael Jung obhájil v Riu zlato v soutěži v jezdecké všestrannosti. Několik hodin předtím pomohl družstvu ke stříbru.

19:52 Olympijský turnaj mužů v sedmičkovém ragby přinesl hned na úvod senzaci. Favorizovaný tým Nového Zélandu, úřadujících mistrů světa v klasickém ragby, prohrál ve skupině C s Japonskem 12:14. Proslulí All Blacks navíc přišli o svou hvězdu Sonnyho Billa Williamse. Dvojnásobný světový šampion si natrhl Achillovu šlachu a v Riu de Janeiro už si nezahraje. 

19:30 Hodně zklamaný byl z rozhodnutí arbitráže CAS o Martině Sáblíkové, která nedostala povolení ke startu v olympijské časovce, její kouč Petr Novák. "Pro Martinu bude hodně těžké se dál motivovat na cyklistiku, ale jak se říká - čas ukáže. Mohlo by to snad i přebolet," řekl kouč. Více čtěte ZDE » 

19:13 Kanoista Vítězslav Gebas postoupil do finále jako pátý v pořadí, za bronzovou pozicí zaostal jen o 71 setin. Finále sledujte od 20:15 ONLINE zde »

18:55 Petra Kvitová je v olympijském čtvrtfinále, boj deblistek sledujte ONLINE zde » 

18:32 Na kanále pro vodní slalom v Deodoru se jede semifinále singlkanoistů a Vítězslav Gebas zajel svou jízdu čistě a už má jisté finále! Závod sledujte ONLINE ZDE » 

18:25 Podívejte se na VIDEOANKETU s českými sportovci, co pro ně znamená olympiáda! 

 

Anketa mezi olympioniky: Rio? Karneval, Copacabana, ale i bordel
Video se připravuje ...

 

Anketa mezi olympioniky: OH? Splněný dětský sen ale i spousta dřiny
Video se připravuje ...

18:14 Tenisté Lucie Hradecká s Radkem Štěpánkem si v Riu zahrají smíšenou čtyřhru. Andrea Hlaváčková a Lukáš Rosol se mezi 16 párů nedostali.

17:50 První medaili pro Německo na OH v Riu získalo družstvo jezdců v soutěži všestrannosti. Šampioni z Pekingu a Londýna mají stříbro, zlatá je Francie. 

 

16:08 Čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Vraštil, O. Vetešník, Kopáč a J. Vetešník byla v semifinále olympijské regaty šestá a bude startovat ve finále B.

15:52 Dojmy skifaře Ondřeje Synka po úspěšném čtvrtfinále na OH v Riu čtěte ZDE.  

15:51 Dvojskif Lenka Antošová, Kristýna Fleissnerová obsadil v semifinále olympijské regaty v Riu šesté místo a bude bojovat o 7. až 12. místo ve finále B. 

15:24 Blog redaktora Sportu Jiřího Punčocháře ke konci nadějí Martiny Sáblíkové na start v cyklistické časovce na OH v Riu si přečtěte ZDE>>> 

15:23 Dvojka bez kormidelníka Lukáš Helešic, Jakub Podrazil bude na olympijské regatě po šestém místě v semifinále bojovat o 7. až 12. místo v B finále. 

14:22 Skifařka Miroslava Topinková Knapková postoupila z druhého místa do semifinále olympijské regaty v Riu. Nestačila na Emmu Twiggovou z Nového Zélandu. Obě favoritky se brzy odpoutaly od dalších závodnic a bezpečně jistily postup do semifinále. Světová šampionka z roku 2014 nakonec českou veslařku porazila o pět sekund. 

14:22 Martina Sáblíková nebude připuštěna na start středeční cyklistické časovky na OH v Riu. Zprávu přinesla ČTVíce informací ZDE>>> 

14:18 Šermíř Jiří Beran prohrál v úvodním kole olympijského turnaje kordistů v Riu s domácím Brazilcem Athosem Schwantesem 6:8 a v soutěži skončil. 

13:48 Skifař Ondřej Synek postoupil do čtvrtečního semifinále olympijské regaty v Riu. Ve čtvrtfinále byl druhý za svým dlouholetým sokem Mahém Drysdalem z Nového Zélandu.  Oba si však uvědomovali, že jejich hlavní souboj má přijít až ve finále. V první polovině byl v čele český veslař, který v předešlých třech letech ovládl mistrovství světa, poté jej Drysdale předstihl. 

Přibližně na metě 1300 metrů Novozélanďan tradičně zrychlil a do cíle dojel s náskokem čtyř sekund před Synkem. Svěřenec trenéra Milana Dolečka staršího však viditelně šetřil síly a v poklidu dokončil svoji druhou jízdu na olympiádě. 

13:30 Svůj dnešní program začíná veslařům. Čtvrtfinále čeká Ondřeje Synka (sledujte ONLINE ZDE>>>) a od 14:10 i Mirku Knapkovou Topinkovou (sledujte ONLINE ZDE>>>). 

11:15 Radost z bronzové olympijské medaile vystřídala v rodině thajského vzpěrače smutná událost. Když v neděli Sinphet Kruaithong bojoval o životní úspěch v Riu de Janeiro, jeho babička při sledování vzpěračské soutěže v televizi zkolabovala a medaile už se nedožila. 

9:39 Jachtařka Veronika Kozelská Fenclová si v olympijské regatě v Riu de Janeiro polepšila po diskvalifikaci soupeřky z průběžně devátého místa na sedmé. Na porušení pravidel doplatila původně vedoucí Číňanka Sü Li-ťia, nově se tak v čele třídy Laser Radial ocitla nizozemská reprezentantka Marit Bouwmeesterová.  

Více o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud