19. srpna 2016 • 04:40

SOUHRN LOH Rio, 13. den: Bolt přidal zlato, medaile pro Česko

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barbora Špotáková vybojovala bronzovou olympijskou medaili! Česká oštěpařka zlato z Pekingu a Londýna neobhájila, nicméně i přesto zaznamenala skvělý výsledek. Další naděje Zuzana Hejnová skončila v závodě na 400 metrů překážek čtvrtá, když o třetí pozici přišla v posledních metrech. Fenomenální sprinter Usain Bolt vyhrál osmé zlato z olympijských her v kariéře, když ovládl trať na 200 metrů. Průběh všech soutěží jsme sledovali ONLINE.



AKTUALIZOVAT

5:15 PŘÍMO Z RIA | Takhle rozzářená už oštěpařka Barbora Špotáková dlouho nebyla. Po patáliích na jaře, kdy si zlomila nohu a nevěděla, jestli se zvládne dostat do formy, slaví na olympiádě v Riu de Janeiro další medaili. Po dvou zlatých je to tentokrát bronz za výkon 64,80. Ale s nádechem zlata, které nakonec slavila Chorvatka Sara Kolaková. „Tak jsme třetí no a cóóóóóóó!“ křičela, když přišla za novináři. A pomohl jí k tomu i plyšák od jejího syna Janka pojmenovaný Pída. Rozhovor s bronzovou medailistkou si přečtěte ZDE »

Barbora Špotáková získala medaili na třetí olympiádě po sobě, v Riu se radovala z bronzuFoto EPA

4:55 PŘÍMO Z RIA | Žádná lítost. Překážkářka Zuzana Hejnová skončila v olympijském finále v Riu čtvrtá a výkonem 53,92 sekundy ji k medaili scházely dvě desetiny. Chvilku po finiši ale působila vyrovnaně. „Podala jsem maximum,“ řekla Hejnová, která většinu letošní sezony doháněla tréninkové manko po jarním zranění achilovky. Rozhovor s českou překážkářkou čtěte ZDE »

4:21 Plážový volejbal - Muži, o 3. místo: Brouwer, Meeuwsen (Niz.) - Krasilnikov, Semjonov (Rus.) 2:0 (21, 20).

05:00 FINÁLE: Alison, Bruno Schmidt (Braz.) - Nicolai, Lupo (It.),

4:03 Jordánský taekwondista Ahmad Abughauš porazil ve finále kategorie do 68 kg Rusa Denisenka a získal pro svou zemi historicky první olympijskou medaili.

3:41 Jamajčan Usain Bolt vyhrál na třetích olympijských hrách za sebou sprinterský double. Po stovce triumfoval v Riu de Janeiro i na dvojnásobné trati a vybojoval svoji osmou zlatou olympijskou medaili. V Pekingu 2008 i Londýně 2012 přidal k oběma individuálním titulům i triumf ve štafetě a v Brazílii to stále může zopakovat.

Bolt zvítězil v čase 19,78 sekundy, nikdo jiný se ve finále pod hranici 20 sekund nedostal. Při absenci Američana Justina Gatlina, který nepostoupil ze semifinále, skončil druhý Kanaďan Andre de Grasse a přidal stříbro k bronzu ze stovky. Třetí doběhl Francouz Christophe Lemaitre.

Jsem sprinterský král! Usain Bolt svým typickým způsobem slaví olympijský triumf na dvousetmetrové trati
Jsem sprinterský král! Usain Bolt svým typickým způsobem slaví olympijský triumf na dvousetmetrové trati

3:29 Norky neobhájí vítězství na olympijském turnaji házenkářek. V semifinále podlehly Ruskám 37:38 v prodloužení a budou hrát o bronz s Nizozemkami.

3:21 Zuzana Hejnová byla čtvrtá v olympijském finále běhu na 400 m překážek. Od obhajoby bronzu ji dělily dvě desetiny. Vyhrála Dalilah Muhammadová z USA.

3:18 Oštěpařka Barbora Špotáková při obhajobě olympijského prvenství vybojovala v Riu de Janeiro bronzovou medaili. Výkonem 64,80 metru z předposlední série ji dvanáct centimetrů dělilo od stříbra, které získala Sunette Viljoenová z Jihoafrické republiky. Šampionkou se stala nejmladší účastnice finále Sara Kolaková z Chorvatska hodem dlouhým 66,18.

Česká oštěpařka Barbora Špotáková slaví zisk bronzové medaile na olympiádě v RiuFoto Reuters

3:11 Adam Sebastian Helcelet obsadil v desetiboji na olympijských hrách v Riu de Janeiro dvanácté místo v osobním rekordu 8291 bodů. Dosavadní maximum si vylepšil o 39 bodů. Vítězství z Londýna obhájil Američan Ashton Eaton, který součtem 8893 bodů vyrovnal olympijský rekord Romana Šebrleho z Atén 2004.

Stříbro vybojoval Francouz Kevin Mayer v národním rekordu 8834 bodů, třetí skončil Damian Warner z Kanady (8666). Druhý český reprezentant na startu Jiří Sýkora soutěž nedokončil.

3:04 64,80! Barbora Špotáková předvedla v předposledním pokusu svůj dosavadní nejlepší výkon a posunuje se na průběžnou třetí pozici.

2:56 Pořád to není ono. Čtvrtý pokus Barbory Špotákové letěl na 61,25 metru, zatím to na medaili nestačí.

2:50 Třetí pokus se Barboře Špotákové nevyvedl. Oštěp letěl ke vzdálenosti 60 metrů, česká závodnice si pokus změřit nenechala.

2:37 Barbora Špotáková se zlepšuje! Druhý pokus doplachtil na metu 63,73 metru, což by mělo stačit k postupu mezi nejlepších osm závodkyň.

2:34 Olympijským vítězem ve vrhu koulí se stal Američan Ryan Crouser. K první medaili z významné soutěže v kariéře mu pomohl olympijský rekord 22,52 metru.

Americký koulař Ryan Crouser ovládl soutěž v Riu, kde dokonce překonal letitý olympijský rekordFoto Reuters

2:25 Barbora Špotáková má za sebou první pokus, letěl do vzdálenosti 60,16 metru.

2:12 Americké basketbalistky sice v semifinále olympijských her uhrály svůj nejtěsnější výsledek na turnaji, pokračují ale ve vítězné šňůře a postoupily do finále. V Riu de Janeiro porazily Francii 86:67 a o šestou sadu zlatých medailí za sebou si zahrají se Španělskem.

2:05 Jedna z nejočekávanějších olympijských disciplín pro českou vpravu začíná! V sektoru oštěpařek o rekordní třetí zlatou medaili už bojuje Barbora Špotáková. ONLINE přenos závodu sledujte ZDE »

1:55 Jakub Holuša na finálovou účast v běhu na 1500 metrů na olympijských hrách v Riu de Janeiro nedosáhl. Český rekordman ve svém semifinálovém běhu obsadil deváté místo časem 3:40,83 minuty. Účast v boji o medaile si přímo zajistilo vždy pět běžců a další dva s časem, takže Holuša měl smutnou jistotu ještě před startem druhého běhu.

Zklamaný český běžec Jakub Holuša po semifinálovém závodě v RiuFoto Reuters

1:42 Adam Sebastian Helcelet si v hodu oštěpem zlepšil osobní rekord na 68,20 metru a před poslední disciplínou desetiboje na olympijských hrách se přiblížil elitní desítce. Na jedenácté pozici má 7575 bodů a jen pět ho dělí od Luize de Araúja z Brazílie, o pouhé dva další body více má devátý Kurt Felix z Grenady. Dál než český desetibojař hodili jen Kubánec Leonel Suárez (72,32) a Felix (69,92).

1:30 Zhruba za patnáct minut začnou semifinálové běhy na 1500 mužů. Představí se zde i český závodník Jakub Holuša.

0:41 Kanadská zápasnice Erica Wiebeová získala na OH v Riu svou první velkou medaili. Po finálovém vítězství nad Kazaškou Guzel Manjurovovou bere zlato.

23:56 Brazilská policie doporučila státnímu zástupci obžalovat americké plavce Ryana Lochteho a Jamese Feigena z křivého svědectví za nahlášené přepadení.

23:04 Pozemní hokejisté Argentiny dotáhli v Riu de Janeiro své tažení za premiérovou olympijskou medailí ke zlatu. Ve finále porazili Belgii 4:2. Na bronz dosáhli po triumfech z minulých dvou olympiád Němci, kteří v duelu o 3. místo zdolali Nizozemsko v repríze finále z Londýna po nerozhodném výsledku 1:1 až na penalty 4:3.

22:48 Váhovou kategorii do 63 kg, v níž startovala jediná česká zápasnice na OH v Riu de Janeiro Adéla Hanzlíčková, ovládla Japonka Risako Kawaiová.

22:34 Francouzské házenkářky zvítězily v semifinále olympijského turnaje v Riu de Janeiro nad úřadujícími vicemistryněmi světa Nizozemkami 24:23 a poprvé v historii pod pěti kruhy získají medaili. O zlato se Francouzky utkají v sobotním finále s vítězkami zápasu mezi obhájkyněmi triumfu Norkami a Ruskem.

22:17 Patnáctiletá Žen Čchien vyhrála skoky do vody z desetimetrové věže a zajistila Číně zlato i ve čtvrté skokanské soutěži žen na OH v Riu.

22:12 Moderní pětibojař David Svoboda zahájil obhajobu olympijského zlata sedmým místem v úvodní části šermu. Mistr Evropy Jan Kuf je v Riu de Janeiro třináctý, v soutěži žen patří Barboře Kodedové desáté místo.

Soutěž žen pokračuje v pátek plaváním, pak novinkou, kterou je takzvané bonusové kolo v šermu, a vyvrcholí tradičně parkúrem a během kombinovaným se střelbou. Muži absolvují tento program po dni volna v sobotu.

Olympijský vítěz z Londýna Svoboda měl na planši bilanci 21 výher a 14 proher, za což získal 226 bodů. Vítěz červencového ME v Sofii Kuf zaznamenal s kordem v ruce 19 vítězství a 16 proher a má 214 bodů.

David Svoboda se raduje po úspěšném šermu v závodě moderního pětiboje na olympiádě v RiuFoto ČTK

22:00 Španělské basketbalistky mají jistou první olympijskou medaili. V semifinále turnaje v Riu de Janeiro porazily mistryně Evropy Srbky 68:54 a v sobotu si zahrají o zlato s vítězem druhého semifinálového zápasu mezi Američankami a Francií. Ve finále tak bude mít dvojnásobné zastoupení český mistr USK Praha, za který hrají Španělky Laia Palauová a Marta Xargayová.

21:19 Adam Helcelet zůstal v olympijském desetiboji jedenáctý i po skoku o tyči. Na desátého Kubánce Suáreze ztrácí už 66 bodů. Vede stále Američan Eaton.

21:09 Golfistka Klára Spilková zahrála ve druhém kole olympijského turnaje dvě rány nad par. S celkovým skóre +8 si v Riu de Janeiro o místo pohoršila a je na 52. místě. V čele je bývalá světová jednička Korejka Pak In-pe s deseti ranami pod par. O ránu za ní je vítězka dvou majorů Stacy Lewisová z USA, která druhá den potřebovala na 18 jamek skvělých 63 ran..

19:44 Moldavský kanoista Serghei Tarnovschi, bronzový medailista z olympijského závodu na 1000 m, v němž byl Martin Fuksa šestý, neprošel ještě před soutěží dopingovou kontrolou. Oznámila to Mezinárodní kanoistická federace (ICF) a devatenáctiletému ukrajinskému rodákovi zastavila činnost. Tarnovschi se měl v Riu ještě představit na kilometru v deblkanoi společně se starším bratrem Olegem, kde měli patřit k soupeřům české posádky Jaroslav Radoň, Filip Dvořák. Pokud Tarnovschi podle očekávání o medaili přijde, získá ji původně čtvrtý Rus Ilja Štokalov. Fuksa by se měl posunout na pátou pozici.

18:14 Britští sourozenci Bronwleeové si stejně jako před čtyřmi lety podmanili olympijský závod v triatlonu. Zlato dnes v Riu de Janeiro obhájil starší Alistair, mladší Jonathan tentokrát o jednu příčku vylepšil umístění z Londýna a získal stříbro. Třetí cílem proběhl Jihoafričan Henri Schoeman.

18:00 Všechno je jinak! Čtyři američtí plavci včetně hvězdného Ryana Lochteho byli vyšetřovateli usvědčeni, že lhali o loupežném přepadení. Při něm jim měli údajně ozbrojení lupiči vydávající se za policisty sebrat peníze a telefony. Jak prokázalo vyšetřování, sportovci místo toho opilí rozmlátili záchod na benzínové stanici, odmítli zaplatit škodu a dostali se do potyčky s místním pracovníkem bezpečnostní služby. Více čtěte ZDE>>>

Ryan Lochte vyhrál na olympiádě v Riu jednu zlatou medaili. Vše ale překryl skandál s údajným přepadením.Foto EPA

17:30 Desetibojař Adam Sebastian Helcelet sice výkonem 44,13 m v hodu diskem zaostal za svými možnostmi, ale v olympijské soutěži si polepšil na 11. místo.

17:20 Vzpěrač Izzat Artykov z Kyrgyzstánu, bronzový medailista v kategorii do 69 kg, měl na olympijských hrách v Riu de Janeiro pozitivní dopingový test na strychnin a byl diskvalifikován. Dvaadvacetiletý hříšník je prvním medailistou her, který neprošel dopingovou zkouškou. Přijde tak o svou premiérovou medaili pod pěti kruhy, byla mu odebrána akreditace a byl okamžitě vyloučen z olympiády.

17:09 Měl to být její životní závod. Do vlasů si nechala zaplést české barvy, těšila se, ale po třech minutách odcházela z haly v slzách. „Já ani nevím, co se stalo. To jako bych ani nebyla já. Zbytečně jsem čekala na její chybu. Fakt ani nevím, co se stalo,“ slzela mezi novináři Adéla Hanzlíčková poté, co jako první česká zápasnice v olympijské historii podlehla v duelu se Švédkou Hennou Katarinou Johanssonovou na technickou převahu. Celý rozhovor čtěte ZDE>>>

Česká zápasnice Adéla Hanzlíčková podlehla v Riu de Janeiro Švédce Henně Katarině JohanssonovéFoto Reuters

16:48 Osmnáctiletá výškařka Michaela Hrubá do finále na OH nepostoupila. V kvalifikaci po čtyřech úspěšných pokusech neskočila požadovaný limit 194 cm.

16:03 Jediná česká zápasnice na olympijských hrách Adéla Hanzlíčková prohrála v Riu de Janeiro hned svůj první duel. Švédce Henně Katarině Johanssonové podlehla v osmifinále kategorie do 63 kg na technickou převahu. Mladá Češka se bude moci v soutěži představit teoreticky ještě v opravách, pokud Johanssonová postoupí do finále.

15:34 Koulař Tomáš Staněk do finále nepostoupil. V Riu vrhl 19,76 metru a už před koncem kvalifikace je jisté, že se mezi nejlepší dvanáctku nedostane.

15:17 Maďarka Danuta Kozáková obhájila zlatou medaili z her v Londýně na trati 500 metrů. V Riu již získala zlato na deblkajaku.

15:02 Desetibojař Adam Sebastian Helcelet si po úvodní disciplíně druhého dne olympijské soutěže polepšil na dvanácté místo. Jiří Sýkora je po překážkách čtyřiadvacátý, dál bezpečně vede americký obhájce londýnského zlata Ashton Eaton.

14:52 Španělé Saul Craviotto a Cristian Toro ovládli na závod deblkajakářů na sprinterské trati 200 metrů.

14:30 Kanoista Jurij Čeban z Ukrajiny obhájil na trati 200 metrů zlatou olympijskou medaili z her v Londýně.

Jurij Čeban oslavil zlatou medaili stylověFoto Reuters

14:22 Kanoista Martin Fuksa vyhrál finále B olympijského závodu v Riu de Janeiro na sprinterské trati 200 metrů. Celkově skončil devátý. Český reprezentant bojoval až do závěru o vítězství s Maďarem Jonatanem Hajdu, kterého těsně porazil.

Třiadvacetiletý Fuksa, šestý muž ze závodu na 1000 metrů, se v boji o 9. až 16. místo představil po zmatcích s výsledky středečních semifinále. Pořadatelé jej totiž nejprve na základě dosaženého času zařadili do A finále, po dvou hodinách ale své rozhodnutí změnili.

14:19 Němečtí deblkajakáři Max Rendschmidt a Marcus Gross získali na olympijských hrách v Riu de Janeiro zlaté medaile v závodě na 1000 metrů.

14:07 Martin Fuksa jen těsně nepostoupil do hlavního finále, a tak za chvíli se bude rvát o co nejlepší umístění ve finále poražených! ONLINE sledujte zde >>> 

Martin Fuksa v olympijském semifinále na dvoustovceFoto ČTK

14:04 Deblkajakáři Daniel Havel a Jan Štěrba obsadili ve finále B olympijského závodu na kilometrové trati poslední čtvrté místo, celkově skončili dvanáctí.

13:27 Klára Spilková pokračuje ve svém čtyřdenním zápolením na golfovém greenu. ONLINE reportáž sledujte zde >>> 

Klára Spilková zahrála v úvodním kole olympijského turnaje v Riu de Janeiro šest ran nad normu hřiště a patří jí 51. příčka.Foto ČTK

13:11 Česká oštěpařská velmoc boduje! Z kvalifikace postoupili do olympijského finále všichni tři svěřenci trenéra Jana Železného a všichni prokázali pevné nervy. Petr Frydrych (83,60), Jakub Vadlejch (83,27) i Vítězslav Veselý (82,85) si finále vybojovali posledním pokusem. Více čtěte zde >>>  

12:48 Laura Ludwigová a Kira Walkenhorstová vděčí za olympijské zlato z Ria nejen svým volejbalovým schopnostem, ale i umění trenéra Jürgena Wagnera. Před čtyřmi lety v Londýně dovedl k nečekanému titulu německý mužský pár, v noci na dnešek na Copacabaně slavil double s beachvolejbalistkami z Hamburku.

12:25 Je tu velký den české atletiky v Riu. Zuzana Hejnová jde v noci na pátek středoevropského času do finále běhu na 400 metrů překážek a dělá si naděje na medailový útok. Podívejte se na největší soupeřky české překážkářky >>>

11:09 Dálkařka Darja Klišinová si olympijskou soutěž v Riu de Janeiro užila i přesto, že se ve středu nedostala do užšího finále a výkonem 663 centimetrů obsadila deváté místo. Jediná ruská atletka, která směla v Brazílii startovat, si pochvalovala přízeň diváků i soupeřek, o které se například plavkyni Juliji Jefimovové mohlo jen zdát.

Darja Klišinová poutala velkou pozornostFoto ČTK/AP

10:59 Zatímco atleti Al Oerter s Carlem Lewisem a plavec Michael Phelps patří mezi sportovní legendy, Japonku Kaori Ičovou dobře zná jen málokdo. Neporazitelná zápasnice má přitom stejně jako všechny tři americké hvězdy na kontě čtyři zlaté olympijské medaile v jedné disciplíně. Tu poslední získala v Riu i díky své matce, která loni zemřela.

10:55 Americké plavce, kteří byli společně se slavnějším reprezentačním kolegou Ryanem Lochtem přepadeni a oloupeni v taxíku, brazilské úřady zadržely na letišti a zabránily jim vrátit se do USA. Více čtěte zde >>>

10:39 Desetibojař Adam Sebastian Helcelet si říká o pozornost. Ohlas získaly fotky jeho vysekaného těla, které nafotil nizozemský fotograf Paul Van Der Linde. Více čtěte zde >>>

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte zde >>

Vrcholy čtvrtečního programu na LOH Rio 2016

12:30 golf ženy: Spilková ONLINE sledujte zde >>>
14:00 rychlostní kanoistika finále B K2 1000 m muži: Havel, Štěrba,
14:16 C1 200 m muži: Fuksa ONLINE sledujte zde >>>
14:30 atletika desetiboj muži: Helcelet, Sýkora
14:55 koule muži kvalifikace: Staněk
15:00 výška ženy kvalifikace: Hrubá
15:00 moderní pětiboj ženy šerm: Kodedová
15:00 zápas ženy do 63 kg kvalifikace: Hanzlíčková, finále 22:50
16:00 triatlon muži
17:00 400 m překážek muži finále
18:00 volejbal ženy semifinále: Srbsko - USA
19:30 moderní pětiboj muži šerm: Svoboda, Kuf ONLINE sledujte zde >>>
20:00 basketbal ženy semifinále: Španělsko - Srbsko
20:30 házená ženy semifinále: Nizozemsko - Francie
22:00 pozemní hokej muži finále: Argentina - Belgie

Pátek:

0:00 basketbal ženy semifinále: Francie - USA
1:30 házená ženy semifinále: Norsko - Rusko
1:30 atletika koule muži finále,
1:45 1500 muži semifinále: Holuša,
2:10 oštěp ženy finále: Špotáková,
2:45 desetiboj muži - závěr 1500 m: Helcelet, Sýkora,
3:15 400 m překážek ženy finále: Hejnová,
3:30 200 m muži finále 
3:15 volejbal ženy semifinále: Čína - Nizozemsko
5:00 plážový volejbal muži finále: Alison, Bruno Schmidt (Braz.) - Nicolai, Lupo (It.)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud