23. února 2022 • 10:39

Česko-slovenským týmům se v kvalifikaci na Major nedařilo, nejdále je Zero s GamerLegion

Autor: Jan Hrušovský
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

První šance dostat se na Major nevyšla. Česko-slovenským mužstvům se v konkurenci více než 700 týmů nepodařilo prorazit a drtivá většina se rozloučila už ve třetím kole kvalifikace. O celém kvalifikačním formátu na nejprestižnější světový turnaj v Counter-Strike: Global Offensive jsme psali již včera.



Sinners vstupovali do úvodního kvalifikační turnaje s odhodláním. Česko-slovenská CS:GO jednička cítí, že šance na úspěch je veliká. Jenže v prvním turnaji to nevyšlo. Hříšníci porazili přesvědčivě Clutchverband 16:1, jenže ve třetím kole narazili na Avangar, kterému na mapě Nuke podlehli 10:16.

O kolo dál se dostala mezinárodní sestava Enterprise. Ta po výhrách nad wonly a Vamos esports padla 5:16 s ECSTATIC. Až do pátého kola a mezi 64 nejlepších se překvapivě dostali hráči Sampi. Ti tak z celé česko-slovenské špičky došli nejdál, jenže v pátém kole je zastavila polská Wisla Krakov.  

Stejně jako Sinners skončila ve třetím kole i Cryptova, Dynamo Eclot, eSuba, Fadee Gaming či Team Narcis.

Své kvality ukázal mix Ladislava „GuardiaN“ Kovácse. Slovenského snipera doplnili hráči jako Adejis, henkkyG, NaturalG a outex. Tým pod názvem GETGEARdotCOM došel až do šestého kola, v dalším postupu ho zastavil šestnáctý tým světa k23 z Ruska.

V šestém kole rovněž skončil Martin „STYKO“ Styk a jeho spoluhráči z Apeks, když podlehli BIG 10:16.

Česko-slovenská scéna ale bude mít svého zástupce i v druhém kvalifikačním dni. Do něj se dostal Patrik „Zero“ Žúdel se svým týmem GamerLegion. Jeho jízda na Major tak pokračuje dnes odpoledne od 16 hodin. K završení úspěšné kvalifikace a postupu na RMR turnaj do rumunské Bukurešti chybí Zerovi a spol. pouze dvě vítězství.  

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud