30. listopadu 2022 • 13:45

Poslední aktualizace CS:GO zamíchala kartami. Popularita M4A4 se zdvojnásobila

Autor: Kateřina Sauerstromová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Analytický tým serveru Scope.gg se zaměřil na četnost přebíjení AWP a popularitu M4A1-S po vydání poslední aktualizace CS:GO. Výsledky ukázaly, že hráči na nový balanc hry citelně zareagovali. Oblíbenost zbraní se změnila, stejně jako četnost přebíjení AWP.



Nový balanc zbraní

Poslední velká aktualizace Counter-Strike: Global Offensive přinesla hned několik změn. Do aktivního map poolu se místo Dust 2 dostala komunitou vytvořená mapa Anubis a stranou novinek nezůstaly ani klíčové zbraně. Nenahraditelné AWP dostalo do zásobníku jen pět nábojů a populární M4A1-S nově uděluje méně poškození na větší vzdálenost.

Poslední zmíněná zbraň se stala středem zájmu serveru Scope.gg. Na základě dat z více než dvou milionů kol hraných za CT stranu se analytickému týmu podařilo zjistit, jak poslední aktualizace ovlivnila použitelnost M4A1-S a zda tento nerf ovlivnil popularitu její verze bez tlumiče, známé jako M4A4.

Verze s tlumičem stále vede

Na základě dat lze jasně vidět, že vytíženost M4 s tlumičem na jednotlivých mapách klesla o několik procentních bodů, stále ji však na CT straně preferuje více než 40% hráčů a před verzí bez tlumiče tak neúprosně vede.

Zásadnější změnu zaznamenala M4A4, jejíž popularita po aktualizaci vzrostla na některých mapách více než dvojnásobně. Ze 7-8% se její vytíženost vyšplhala až na 15%.

Pět nábojů nestačí

V hledáčku analytiků skončilo i oslabené AWP. Vzhledem k menšímu počtu nábojů v zásobníku bylo cílem zjistit, zda jsou hráči nuceni svůj sniper častěji nabíjet. Ukázalo se, že hráči opravdu mnohem častěji přebíjejí a nejvíce se tak děje na mapě Inferno, která je sniper spoty proslulá.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud