7. června 2022 • 14:25

Ade z Young: DGG jsou podle mě nejsilnější tým z celého turnaje, ale nejsou neporazitelní

Autor: Igor Putivlskij
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po skončení skupinové části Dota 2 Sazka eLEAGUE jsme si popovídali s kapitánem a offlanerem týmu Young. Adam "Ade" Konicek se nám rozpovídal o svém působení v americkém mix kolektivu The Cut, o svých nynějších spoluhráčích v Young a nejen.



Ahoj Ade. Začneme zlehka: Jak se máš?

Ahoj. Mám se fajn, vše je v pořádku.

Mohl by ses našim čtenářům krátce představit a povědět něco málo o sobě??

Jistě. Jmenuju se Adam, je mi 26 let a pocházím ze Zlínského kraje. Dotu hraji přibližně 15 let a je to můj hlavní focus.

Ještě předtím, než se dostaneme k vašim výsledkům z jarního splitu Dota 2 Sazka eLEAGUE, tak nám to nedá a chtěli bychom se tě zeptat, jak ses vlastně ocitl v americkém mix týmu The Cut? Kdo tě pozval?

Bylo to v podstatě z ničeho nic. Hrál jsem nějaké jiné zahraniční turnaje a pár lidí si mě všimlo. Pak mi napsal overlom, že hledají offlinku a jestli bych nešel na zkoušku (tryout). Odehráli jsme pár zápasů, s klukama jsem si sedl a bylo to.

Bylo těžké si zvyknout na noční režim? Přeci jen probíhající zápasy v americkém regionu se odehrávají převážně hluboko v noci. Jak dlouho sis zvykal na nový herní režim a vysoký ping?

Popravdě režim už jsem měl posunutý předtím, že jsem chodil spávat tak ve 2 ráno. Takže jsem si to posunul jen o pár hodin, tudíž to velká změna pro mě nebyla. Co se týče pingu, tak tam to jde víc poznat, nicméně člověk si po pár desítkách hrách zvykne i na to.

V minulé DPC sezoně NA 2021/2022 Tour 2 jsi s The Cut skončil šestý. Jsi spokojený s konečným výsledkem. Jak bys hodnotil svůj výkon a celkově výkon svého již bývalého kolektivu?

Náš cíl, který jsme si stanovili, byl udržet si první divizi DPC. To se podařilo, dokonce jsme vyhráli jednu mapu u Evil Geniuses. Na to, že jsme papírově byli slabší, tak si myslím, že jsme překvapili a výsledek byl tak trochu nad naše očekávání.

Evil Geniuses vs The Cut | První vitězná hra v podání The Cut | Skupinová fáze DPC NA Spring Tour

Takže vlastně mise splněna, gratulujeme. Jestli to není žádným velkým tajemstvím, mohl bys nám prozradit, proč si odešel z The Cut. Chtěl si působit v Evropě?

Nedávno se změnily pravidla v DPC divizi. Nyní tým vlastní pouze jeden hráč (kapitan) oproti třem z minula. Náš slot vlastnil SMD (Carry) a tím pádem si mohl s ním dělat, co se mu zachce.

Ve finále vyhodil tři hráče a nabral jiné. Je to smutné, ale co se dá dělat. Konec konců je to podle pravidel. Co se týče mě, tak možná budu opět hrát v Americe, možná Evropě. Nevím, ještě uvidím, jak to ve finále dopadne. Momentálně usilovně hraji ranked (grindim). Podařilo se mi získat zpět 9 000 MMR bodů. Uvidíme, co a jak.

Škoda, že to takhle dopadlo, ale rozhodně to jsou cenné zkušenosti, které tě jenom posílí. Pojďme si trochu popovídat o probíhající Dota 2 Sazka eLEAGUE. Jak vlastně hodnotíš Dota 2 ligu jako celek a co pro vás účast v ní znamená? 

Jde poznat, že za tu dobu, co eLEAGUE probíhá, tak se ta úroveň Doty tady zlepšila. Pravidelné hraní, prizepool, všechny tyto komponenty jsou velmi důležité pro competitive Dotu a jde vidět, že ty týmy a někteří hráči se posouvají nahoru. Sazka tomu pomáhá.

Za sebou máte základní část, kterou jste suverénně vyhráli. Vaše bilance je sedm zápasů, z toho šest výher a jedna prohra. Klopýtli jste jen jednou a to ve druhém kole proti týmu LIDOVEJ GAMING. Co se vlastně vůbec stalo a proč se to stalo? Podcenili jste soupeře?

Je to Dota a prohrát můžeš kdykoliv. Těch důvodů, proč jsme prohráli je asi víc. Soupeř překvapil a hrál dobře, my jsme nehráli nejlépe a náš draft nebyl nejlepší. Myslím si, že jsme se z té chyby poučili.

Klíčové herní momenty: Young VS Lidovej Gaming | 2. Kolo Sazka eLEAGUE

Tak to je hlavní, jak se říká, kdo nedělá žádné chyby, nedělá ani žádné pokroky. Co tě přivedlo do Team Young? A když už jsme u toho, mohl bys říct pár slov o svých spoluhráčích? Kdo je kdo a co hraje? Kdo je například největším tahounem týmu, kdo se stará o to, aby u vás panovala ta správná dotařská atmosféra?

Po minulém splitu Sazky jsem napsal Arinovi, začali jsme spolu mluvit a složili jsme tento tým a obepsali jednotlivé hráče. Spoluhráče vezmu postupně. Arin - carry, mladý kluk co má talent, momentálně top 5 hráč v CZ, nafarmí a ukončuje hry. Raviente - mid, taky mladý kluk s talentem, rozumí dotě a většinu her dělá prostor v našem týmu.

Offlane - já, řekl bych, že moje nejdůležitější role v týmu je, že předávám klukům zkušenosti a snažím se ve hrách mluvit a kontrolovat tempo hry. Pos 4 support - Mambos - zkušený hráč, který dříve patřil k top carry/mid hráčům u nás a tím pádem dost rozumí dotě.

Bohužel si nedávno zlomil ruku a je dost možné, že ho bude zastupovat Muf, což je taky top support u nás, který má z Hippos dostatek zkušeností. Jo a Muf má výborný spell casting. No a na závěr: Pos 5 support - Sehny. Ten má podobnou herní roli jako já. Má ohromné zkušenosti, snaží se ve hře mluvit a říkat, co dělat v ranní fázi hry (early game) a má pořád nějaké nápady.

Za necelé dva dny vychází nový patch (7.31d), na kterém se odehraje vyřazovací část turnaje eLEAGUE. Co si od něj slibuješ z pohledu offlane hráče a nejen? Čekáš nějaké dramatické změny? Že by nerfnutí Chaos Knighta?

Čekám nejspíš očekávané změny. To znamená nerfnutí Wraith Pactu, nerfnutí meta hrdinů jako Chaos Knigh, Enigma, Night Stalker. Možná by mohli přidat Marci do Captain's Modu? Popravdě nevím, co pro nás mají připravené. Velké změny typu mapa, draft order atd., což je podle mě třeba, si Valve/Icefrog nechají před The International... snad se toho dočkáme.

Uvidíme, uvidíme. Jaké ambice máte pro play-off eLEAGUE? Jak důležité je pro vás vyhrát?

Popravdě řečeno vše kromě výhry bude zklamání. DGG jsou silný tým a řekl bych papírově možná silnější, takže prohrát proti nim by nebyla ostuda, ale můžu říct, že určitě bychom z prohry byli zklamaní.

Největšími rivaly v play-off části turnaje pro vás budou právě hráči z týmu DGG (ex Hippomaniacs). Už jednou jste je bez problémů dokázali porazit a určitě budete chtít ve finále sesadit Tipka a spol z trůnu a překazit jim pomyslný zlatý hattrick. Jak hodnotíš jejich formu na tomto klání a co si o nich myslíš?

DGG jsou podle mě nejsilnější tým z celého turnaje. Kluci mají zkušenosti a na svých pozicích patří mezi nejlepší hráče u nás. Navzájem se známe a hráli jsme proti sobě několikrát. Ale i díky tomu, že už jsme je jednou porazili, tak víme, že neporazitelní nejsou a celkově si na ně věříme. Taky kluci hrají v jiné sestavě než minulé splity a myslím si, že i díky tomu jsou víc porazitelní než předtím.

Klíčové herní momenty: DGG Esports VS Young | 4. kolo Sazka eLEAGUE

Mimochodem, kdo si myslíš, že má na to se dostat až do finále eLEAGUE? Tedy kromě vás a Team DGG?

Reálně si nemyslím, že by nějaký tým dokázal dojít do finále kromě nás a DGG. Hodně týmů hraje pěknou dotu a překvapili, třeba LIDOVEJ GAMING, ale pořád si nemyslím, že by to mělo stačit na finální účast.

V sobotu 11.6 vás čeká úvodní best-of-3 série v upper bracketu proti klukům z Inaequalis Rozbíječi. Je to pro vás komfortní soupeř nebo byste si přáli někoho jiného?

Nějak jsme nepřemýšleli, koho jsme chtěli potkat, a který soupeř nám sedí víc. Rozbíječi jsou zkušený tým, tak je určitě podceňovat nebudeme. Ale budeme hrát na 100% a nenecháme nic náhodě.

Každopádně se máme na co těšit a nechť zvítězí silnější. Náš rozhovor se pomalu, ale jistě blíží ke svému konci. Chtěl bys něco vzkázat fanouškům, Dota 2 hráčům nebo někomu konkrétnímu? Je to jen a jen na tobě!

Díky všem fanouškům, kteří nám fandí. Taky díky spoluhráčům, dělají všechno jednodušší. Každý OMEGALUL a komentář v Twitch chatu vidím, takže díky za to. Snad dojde koukat co nejvíce lidí a bude to pěkná podívaná.

Díky za rozhovor. Přejeme tobě a Team Young hodně štěstí ve vyřazovací části Dota 2 Sazka eLEAGUE.

Díky za rozhovor a měj se.

***

Nenechte si ujít:

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud