5. prosince 2014 • 15:47

Hráčem listopadu byl Kopic, jeho šéf Šilhavý vyhrál mezi trenéry

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Posledním vítězem ankety Ligové fotbalové asociace (LFA) Hráč měsíce v tomto roce se stal jablonecký záložník Jan Kopic. Čtyřiadvacetiletý ofenzivní tahoun obdržel za své listopadové výkony od fanoušků 2261 hlasů a s přehledem ovládl pořadí před jihlavským střelcem Murisem Mešanovičem a mladoboleslavským gólmanem Alešem Hruškou.



Kopic, jehož gól do plzeňské sítě mají příznivci stále ještě v živé paměti, se stal vůbec prvním fotbalistou Baumitu, jenž anketu opanoval. „Vždycky je lepší být první, než poslední. Proto mám z téhle ceny radost. Neřekl bych, že mám životní formu, ale cítím se dobře a je to vidět i na hřišti. Všichni jsme díky výsledkům Jablonce sebevědomější a já doufám, že Spartu s Plzní na jaře ještě potrápíme,“ prohlásil jihlavský odchovanec.

 

 

Výkony autora čtyř podzimních gólů jsou natolik stabilní, že jej trenér národního týmu Pavel Vrba zahrnul do širší nominace pro nedávné utkání s Islandem. Kopic tak má v příštím roce šanci na to, že se stane právoplatným členem mužstva, které má skvěle rozjetou kvalifikaci EURO 2016. „V sezoně je pro mě a pro Jablonec minimální cíl Evropská liga. Máme to tak rozjeté, že bychom si to zkazili jen sami.,“ řekl Hráč měsíce listopadu.

 

Jablonec slaví na dvou frontách. Jaroslav Šilhavý obhájil prvenství v anketě Trenér měsíce, což se zatím podařilo jen explzeňskému Pavlu Vrbovi. Třiapadesátiletý kouč Baumitu ovládl nejprve říjnové pokračování ankety LFA a nyní se raduje i za listopad. Fanoušci mu poslali 2170 hlasů. Šilhavý se tak přidal ke svému svěřenci Janu Kopicovi, držiteli ceny Hráč měsíce. Na druhé místo odsunul Romana Kučeru z Jihlavy, třetí pak skončil Miroslav Koubek z Plzně.

 

Hráč měsíce listopadu:

1. Jan Kopic (Baumit Jablonec)            2261 hlasů
2. Muris Mešanovič (Vysočina Jihlava)   2121 hlasů
3. Aleš Hruška (FK Mladá Boleslav)       2061 hlasů

 

Trenér měsíce listopadu:

 

1. Jaroslav Šilhavý (Baumit Jablonec)     2170 hlasů
2. Roman Kučera (Vysočina Jihlava)       2153 hlasů
3. Miroslav Koubek (Viktoria Plzeň)        2128 hlasů

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud