15. ledna 2015 • 17:12

Kuka končí v Plzni. Body nezískal výměnou Wágnera s Ďurišem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po necelých dvou letech skončil Pavel Kuka ve funkci sportovního manažera Viktorie Plzeň. Podle oficiální verze se obě strany rozešly po vzájemné dohodě. Nicméně zdroje isport.cz tvrdí, že hlavním důvodem je nespokojenost vedení s působením vicemistra Evropy z roku 1996.



„Stálé angažmá Pavla Kuky končí ve Štruncových sadech po vzájemné dohodě obou stran. Bylo ukončeno v přátelském duchu, navíc bude nadále s klubem ve vybraných sportovních oblastech externě spolupracovat,“ prohlásil Adolf Šádek, generální manažer klubu.

Podle Kuky se spolupráce ukončila z vícero důvodů. „Velice únavné bylo každodenní ježdění z Prahy a za dva roky se těch 120 kilometrů nastřádalo. Proto jsme se domluvili, že to už nebude forma každodenní práce. Dalším jsou moje aktivity u sdružení Czech Team 96 a přípravy oslavy 20. výročí od zisku stříbrné medaile na EURO 1996. Hlavní část proběhne už tento rok, devatenáct let od finále, protože v roce 2016, kdy se koná mistrovství Evropy ve Francii, na to nebude prostor,“ uvedl bývalý útočník Kaiserslauternu či Slavie.

Nicméně podle zdrojů isport.cz blízkých klubu s ním vedení nebylo zcela spokojeno. Jedním z hlavních počinů, kterým nezískal u nadřízených plusové body, byla letní výměna boleslavského útočníka Jana Chramosty, za kterého poslala Plzeň své dva forvardy – Tomáše Wágnera a Michala Ďuriše.

A právě Kuka ji měl nejvíc iniciovat, což před časem prohlásil v rozhovoru Dušan Uhrin mladší, bývalý trenér Viktorie, jenž se netajil tím, že mu vadila i opakovaná přítomnost sportovního ředitele na taktických přípravách týmu.

Kukovo jméno už zmizelo z oficiálních stránek klubu, sportovním manažerem je František Mysliveček.

Pavel Kuka (vzadu) s plzeňským trenérem Miroslavem Koubkem
Pavel Kuka (vzadu) s plzeňským trenérem Miroslavem Koubkem

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud