Hynek Preisler
12. července 2016 • 16:48

Liberec jede. Baroš je blízko, přivedl posilu z Tottenhamu a má Nitrianského

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

U Nisy rozjeli posilování ve velkém! Liberec je velmi blízko podpisu smlouvy s hvězdným Milanem Barošem a nyní z anglického Tottenhamu Hotspur ulovil na půlroční hostování s opcí defenzivního záložníka Filipa Lesniaka, který je členem slovenské reprezentace do 21 let. Roční smlouvu pak s Libercem podepsal obránce Milan Nitrianský, který se v klubu od léta připravoval.



Dvacetiletý záložník odešel na Ostrovy z rodných Košic před čtyřmi lety a za Tottenham odehrál v uplynulé sezoně v anglické verzi juniorské ligy 22 zápasů, ve kterých vstřelil 1 gól a na 3 branky nahrál.

„Jde o fotbalistu do středu hřiště, který je typologicky odlišný od hráčů, které tady máme. Na českém trhu se nám bohužel nepodařilo takového hráče získat, proto jsme se rozhlíželi jinde a Filip nám přišel jako ideální volba. Na svůj věk má spoustu zkušeností, jak z mládežnických reprezentací, tak z juniorky Tottenhamu, kde hrál tři roky velmi kvalitní soutěž,“ uvedl liberecký kouč Jindřich Trpišovský na libereckém webu.

„My si od něj slibujeme zvýšení konkurence ve středu hřiště. Jeví se nám jako hráč, který by nám mohl pomoci zklidnit hru, hrát blízko u stoperů a zkvalitnit nám takovou tu první rozehrávku, kterou nám dřív zajišťoval David Pavelka,“ dodal.

Filip Lesniak pochází z fotbalové rodiny. Jeho dědeček Ján Kozák starší byl také skvělý hráč a v současnosti je trenérem slovenské reprezentace, fotbal na ligové úrovni hráli i jeho otec a strýc.

Slovan je rovněž velmi blízko podepsání smlouvy s Milanem Barošem, který by měl zítra podstoupit zdravotní prohlídku a poté se severočeským klubem podepsat smlouvu na jeden rok.

Pětadvacetiletý Nitrianský s Libercem trénuje od začátku letní přípravy a nyní si vysloužil roční kontrakt. Bývalý reprezentant do 21 let naposledy působil v italském druholigovém Avellinu, v Česku hrával za Slavii, Příbram a České Budějovice.

Fotbalové přestupy ONLINE sledujte ZDE>>>

Trpišovský zkouší hráče Stuttgartu. S Rusem je to na dlouhou trať, řekl
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud