6. listopadu 2016 • 17:47

Dočkal udeřil Breiteho, oslabil Spartu! Budu to s ním řešit, řekl Holoubek

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl být klíčovým mužem Sparty, v Liberci se ale Bořek Dočkal ukázal v negativním světle. Před koncem prvního poločasu šlágru 13. kola ePojisteni.cz ligy na půdě dalšího účastníka Evropské ligy (0:0) viděl červenou kartu poté, co udeřil mimo hru domácího Radima Breiteho rukou do obličeje. Reakce sudího Fraňka? Červená karta. Hosté se pak ve zbytku zápasu převážně bránili a ztratili další body.



Marodka Sparty praská ve švech, trenér David Holoubek musí brát na lavičku náhradníků hráče z mládežnických výběrů, k tomu náročný program zápasů a do toho přijde citelná rána od jednoho z nejzkušenějších hráčů. Ve 42. minutě nedělního utkání mezi Libercem a Spartou ujely nervy Bořku Dočkalovi, za nesportovní chování byl okamžitě vyloučen.

Co se přihodilo? Vše začalo soubojem s Radimem Breitem ve středu pole. Domácí záložník sparťana lehce dohrál, Dočkal si však nenechal nic líbit a šel se záhy mstít. V době, kdy byl míč na zcela jiném místě, udeřil Breiteho rukou do obličeje a ten se skácel k zemi.

Liberec - Sparta: Dočkalův totální zkrat – trefil rukou Breiteho a dostal červenou
Video se připravuje ...

Sudí Pavel Franěk ale dobře viděl a okamžitě Dočkala za hloupý zkrat vyloučil. Pro 28letého záložníka to byla vůbec první červená karta v jeho dosavadní kariéře prvoligového fotbalisty.

„Bavil jsem se s Bořkem, říkal, že tam bylo nějaké strkání, takže vyloučení asi jasné. Je to samozřejmě komplikace jak pro něj, protože to budu řešit, tak pro tým, protože nás oslabil. Budu to řešit tak, jak se takové věci řeší - pokutou a důrazným pohovorem," řekl po utkání trenér Sparty David Holoubek.

Ještě ve čtvrtek po vítězství v Evropské lize nad Hapoelem Beer Ševou, na kterém se Dočkal výrazně podílel, trenér Holoubek prohlásil, že je lídrem Sparty a její hra na něm aktuálně stojí.

Závěr prvního poločasu byl po Dočkalově vyloučení mimořádně vypjatý. Jen pár minut po Dočkalově vyloučení mohl být rád pouze za žlutou kartu domácí Jan Sýkora, který ostrým skluzem sestřelil Lukáše Marečka.

Liberec - Sparta: Přitvrzuje se – Sýkora dostal žlutou za nesmyslný skluz na Marečka
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Sparta 0:0. Hosté vydřeli bod i bez vyloučeného Dočkala
Video se připravuje ...

Bořek Dočkal udeřil do obličeje Radima Breiteho
Bořek Dočkal udeřil do obličeje Radima Breiteho

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud